IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
08:20 | 22 август 2021
Обновен: 11:53 | 20 април 2024

Черно море остава на върха след голово шоу с ЦСКА 1948

"Моряците" се наложиха с 3:2 в София

По материала работи: Слав Велев
Черно море остава на върха след голово шоу с ЦСКА 1948

Черно море остава на върха в efbet Лига, след като победи с 3:2 като гост ЦСКА 1948 в мач от 5-ия кръг на първенството.

Головете за "моряците" вкараха Леандро Андраде в 7-ата минута, Зе Гомеш (47) Георги Ангелов (66-автогол). За домакините те бяха дело на Марио Топузов (35) и Виктор Попов (72-автогол).

ЦСКА 1948 завърши мача с десет души, след като в 81-ата минута Топузов получи втори жълт картон.

В класирането Черно море има 11 точки и е лидер, докато "червените" остават на последната 14-та позиция с едва 1 т.

Тимът на Илиан Илиев поведе още в 7-ата минута, когато се разписа Леандро Андраде. Малко след изтичането на половин час игра вратарят на гостите Георги Георгиев направи груба грешка и даде топката на Марио Топузов, който нямаше проблем да изравни. По-малко от минута след началото на второто полувреме Зе Гомеш отново върна аванса на гостите след извеждащо подаване на Фейсел Касми. В 66-ата минута Черно море поведе с 3:1 след автогол на Георги Ангелов. Следващия гол в мача отново беше автогол, като този път топката в собствената си врата вкара Виктор Попов в 73-ата минута и така върна надеждата на домакините за нещо повече от загуба в мача. Десет минути преди края на мача Марио Топузов бе изгонен след втори жълт картон и по този начин уласни Черно море по пътя му към първото място в шампионата.

Първите минути на мача в София бяха спокойни, като двата отбора предпочитаха да не рискуват и да дават шанс на противника да се разгърне в опасни контратаки. Гостите от Варна бяха тези, които владееха повече топката, докато хората на Мирослав Миндев повече се защитаваха.

При една от атаките на „моряците“ в 7-ата минута топката стигна до изтеглилия се на десния фланг Родриго Енрике, който центрира перфектно в наказателното поле, където пръв до топката стигна Леандро Андраде, който разпечата вратата на Даниел Наумов и даде аванс на своя тим.

След ранния гол, домакините погледнаха по-смело към вратата на Георги Георгиев, но така и не успяваха да създадат по-чисти положения за отбелязване на гол. С неточен удар се отчете Ивайло Чочев в 20-ата минута.

Две минути по-късно само късметът лиши  "червените" от изравнително попадение след удар на Марио Топузов. При ъглов удар в наказателното поле на гостите настъпи суматоха и топката стигна до изтеглилия се на втора позиция Топузов. Той бе оставен съвсем сам и веднага стреля, но топката рикошира на няколко пъти от купа от играчи пред вратата на Георгиев и излезе в корнер. 

В 33-ата минута „червените“ направиха добра контраатака, при която Денислав Александров прати балонна топка към Георги Русев, чиито удар от около 15 метра мина високо над вратата.

В ответната атака Черно море бе много близо до втори гол, след като Стефан Велев бе изведен зад защитата на домакините, но ударът му мина встрани, а също така бе отсъдена и засада.

Веднага след това вратарят на Черно море Георгиев направи фрапантна грешка, завършила с гол на ЦСКА 1948. След връщане на Живко Атанасов стражът сбърка и прати топката в намиращия се на границата на наказателното му поле Марио Топузов. Седмицата на домакините се възползва от подаръка на своя съперник и прати топката във вратата на Черно море – 1:1.

Три минути преди края на полувремето Георгиев се реваншира за грешката си при изравнителния гол. При пряк свободен удар за домакините, Георги Русев стреля много опасно в близкия ъгъл на вратата на гостите, но техния страж се намеси, а след това предатврати и добавка на Симеон Петров. До края на полувремето възпитаниците на Мирослав Миндев продължиха да натискат в търсене на втори гол, но безуспешно. 

Секунди след началото на второто полувреме Фейсел Касми изведе резервата Зе Гомеш зад защитита на "червените". Гомеш напредна и вкара топката във вратата на Наумов. Ситуацията бе преразгледана от Видео асистент рефера заради засада, но такава не бе отсъдена, тъй като нпадателя на Черно море бе в редовна ситуация и по този начин Черно море отново излезе напред в резултата само секунди след старта на втората част на мача.  

В 54-ата минута Георгиев спаси много силен удар на Георги Русев, който бе оставен сам в наказателното поле. В ответната атака Леандро Андраде проби по левия фланг и пусна добре към включилия се в центъра Зе Гомеш, чиито удар отблизо обаче бе неточен. 

След това двата отбора успокоиха играта и започнаха да изграждат постепенни нападения. Десет минути по-късно Родриго, който се бе преместил на ддясното крило, пусна пас към Зе Гомеш, чийто удар бе спасен от Наумов, като при ситуацията бе отсъдена и засада. Секудни след това Родриго стреля от далечна дистанция, но топката бе уловена спокойно от вратаря на ЦСКА 1948. 

Натискът на Черно море даде резултат в 66-ата минута, когато след дълъг пас Родриго се откъсна на левия фланг и центрира към точката на дузпата. Там, в стремежа си да попречи на Зе Гомеш да играе с топката, Георги Ангелов си отбеляза автогол и направи аванса на гостите две попадения.

Домакините отговориха с опасен удар с глава на Ивайло Чочев, който се извиси над всички при ъглов удар и нанесе силен удар. Георги Георгиев обаче показа страхотен рефлекс и спаси вратата си от втори гол. 

В 73-ата минута домакините се върнаха в мача. Те направиха атака през центъра, при която топката стигна до намиращия се отляво Димитър Илиев. Той пробва нещо между удар и центриране, при което топката рикошира във Виктор Попов и влезе в мрежата на "моряците".

Следващото опасно положение бе за тима на Илиан Илиев, но изстрела от дистанция на капитана на гостите Васил Панаьотов бе спасен от Наумов. 

Десет минути преди края на мача Марио Топузов остави своя отбор с човек по-малко на терена, след като получи втори жълт картон за задържане на Даниел Димов. 

Това до голяма степен предреши крайния изход на мача, в който в последните минути не се стигна до нови опасни положения. С ценния успех Черно море се изкачи на първото мусто във временното класиране на efbet Лига с 3 победи и 2 равенства в 5-те си мача до този момент в шампионата.

В следващия кръг от efbet Лига Черно море ще има трудно домакинство на ЦСКА, докато хората на Мирослав Миндев ще се изправят срещу Славия на стадиона в квартал Овча купел.

ЦСКА 1948 - Черно море 2:3

0:1 Леандро Андраде 7', 1:1 Марио Топузов 35', 1:2 Зе Гомеш 46', 1:3 Георги Ангелов 66' (аг), 2:3 Виктор Попов 73' (аг)

В следващия кръг ЦСКА гостува на "Тича", докато ЦСКА 1948 има визита на Славия.

Коментари

Новини Варна