IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
12:30 | 2 септември 2021
Обновен: 06:43 | 28 април 2024

Развя ли Барселона бялото знаме още на старта на сезона? Не бързайте да отписвате каталунците

По материала работи: Слав Велев
Развя ли Барселона бялото знаме още на старта на сезона? Не бързайте да отписвате каталунците

Напускането на Лионел Меси е удар, който никой в Барселона не очакваше. Но едно зло никога не идва само, а краят на ерата на магьосника от Росарио окончателно отвори кутията на Пандора на “Камп Ноу”. Свикнали сме Барса да е винаги един от основните фаворити за титлата в Испания, но дали и сега ще бъде така? Вероятно любителите на залози ще имат успех, ако залагат на победи на тима на Роналд Куман или на висока резултатност в мачовете на каталунския гранд, след като са въвели сезам бонус код и са усвоили специална оферта от новия букмейкър на българския пазар. Въпросът е дали след Меси този отбор има шансове в битката за титлата с мадридските Реал и Атлетико.

Проблемите в клуба са огромни, що се отнася до финансовите задължения, а те натежават и във футболно отношение. В крайна сметка точно заради невъзможността да слезе под тавана на заплатите Барса изпусна Меси и беше на път да не успее да картотекира новото попълнение Серхио Агуеро, ако в последния ден на август не бяха важни ходове. Някои от звездите на отбора се съгласиха да си намалят заплатите, а същевременно един от най-скъпоплатените - Антоан Гризман, беше върнат на Атлетико Мадрид като преотстъпен, за да бъде привлечен също под наем, но от Севиля таранът Люк де Йонг, чиято заплата със сигурност няма да тежи толкова на клубния бюджет. Но дали оптимизацията на разходите няма да удари по амбициите на Барса за успехи през този сезон.

Куман сам каза: Не трябва да имате високи очаквания

Наставникът на тима изрече нещо, което в други ситуации би разгневило привържениците. Роналд Куман призна, че в момента Барселона не разполага със същия потенциал, какъвто имаше през миналия сезон - очевидно е така, след като футболист №1 в историята на клуба си тръгна. Нидерландският специалист допълни тази констатация с призив отборът му да не бъде притискан с твърде високи очаквания. А дори и най-страстните почитатели на каталунския гранд отчитат, че в момента техният любим тим отстъпва на шампиона Атлетико и на борещия се да си върне титлата Реал. Появиха се мнения, че дори Севиля има по-сериозни шансове да се намеси в борбата за титлата в сравнение с Барса.

Изглежда, че от “Камп Ноу” рано-рано развяха бялото знаме. Но означава ли това, че трябва да бъде отписан каталунският тим? В никакъв случай. Въпреки трудностите в началните кръгове - гостуване на Атлетик Билбао, при което отборът се спаси от поражение, и домакинство на Хетафе, в което трите точки бяха изтръгнати с мъка, Барселона посрещна първата пауза за сезона с еднакъв актив с този на основните конкуренти. “Лос Кулес” вече имат своята нова звезда Мемфис Депай, който оказа влиянието си именно върху изхода на посочените мачове, за да вземат от тях каталунците 4 точки вместо само една.

Но не е ли преотстъпването на Гризман на Атлетико провал, подобен на този с пускането на Луис Суарес при “дюшекчиите” през миналата година. Времето ще покаже, но със сигурност това е и признание за провал с привличането на френския нападател преди две лета. Уругвайският голмайстор беше ключов играч в Барселона и пропъждането му от “Камп Ноу” се оказа колосална грешка. Същевременно Гризман, въпреки някои добри моменти, така и не успя да се наложи като водеща фигура. Да, сега се връща там, където достигна пика на своята кариера по-рано. Но пък е напълно възможно доста различният като тип атакуващ футболист Люк де Йонг да се окаже по-подходящ за концепцията на Куман от световния шампион с “петлите”.

Така че е рано каталунците да бъдат отписвани. Барселона е футболен колос, който може да покаже неподозирана сила тогава, когато всички са го зачеркнали.

Новини Варна