IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
14:30 | 6 септември 2021
Обновен: 13:34 | 16 април 2024

Варненец спечели маратона в Пловдив

Над 250 участници от различни възрасти се включиха в тазгодишната надпревара

По материала работи: Слав Велев
Варненец спечели маратона в Пловдив

Снимка: GlassNews

Натурализираният варненец Исмаил Есенанджи спечели традиционния маратон по случай празника на Пловдив и денят на Съединението на Княжество България и източна Румелия. Той пробяга 22-километровата дистанция от град Съединение до едноименния площад в Пловдив за време от 1 час, 14 минути и 29 секунди, пише TrafficNews.

При жените победител за 3-ти пореден път стана Маринела Нинева от спортен клуб "Локомотив" Дряново. Тя премина дистанцията за 1 час и 30 минути.

2-ри и 3-ти при мъжете завършиха съответно Митко Ценов от Мездра с време 1:17:17 ч. и Георги Гергов от Ловеч с 1:20:23 часа. При жените  2-ра се нареди Надежда Ангелова от София с време 1:32:04 ч., а трета финишира Таня Димитрова от Пловдив с резултат 1 час 34 минути и 15 секунди. Победителите при жените бяха наградени от кмета на град Съединение, а при мъжете от зам.-кмета по спорт и социална политика Георги Титюков.

Маратонът се провежда ежегодно, с изключение на миналата година, когато заради епидемичната обстановка организирането му пропадна. Хубавото време днес и множеството хора дошли да подкрепят участниците превърнаха събитието в истински празник за пловдивчани.

В тазгодишната надпревара се включиха общо над 250 участници от различни възрасти, като повечето от тях споделиха, че участват за здраве и заради празника.

Проведоха се и множество междинни етапи за различните възрасти, като най-бързите там също бяха отличени. 

Коментари

Новини Варна