IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Спорт
13:00 | 9 октомври 2021
Обновен: 03:34 | 23 март 2024

Класирането при жените се промени за втори пореден ден на Европейското по ветроходство във Варна

Майкъл Бекет GBR e първи при мъжете

По материала работи: Слав Велев
Класирането при жените се промени за втори пореден ден на Европейското по ветроходство във Варна

Класиране преди последния състезателен ден на Европейското по ветроходство във Варна.

Пети пореден ден с отлични условия за плаване на Европейското първенство по ветроходство във  Варна. Силният вятър и големите вълни, в комбинация със студено време и дъжд предизвикаха още веднъж силните страни на 220-те участници.

Състезанието започна по план в 11:00 часа, започвайки с флотите на ILCA 7 Gold и Silver.

Класовете ILCA 6 за жени и ILCA 6 за мъже бяха извикани от съдиите да започнат първите си гонки в 14:00, но когато пристигнаха на вода, състезателният комитет подготвяше трета гонка за ILCA 7, така че трябваше да изчакат известно време преди да започнат. Когато най-накрая дойде ред за старт на жените, проблемите на този флот продължиха, тъй като половината лодки бяха зад линия и съдийският комитет поиска общо изтегляне и опита нов старт с черен флаг.

В крана сметка и двете групи в ILCA 6 реализираха по две гонки, затваряйки броя на гонките на 9 преди финалния днешен ден.

След лоша първа гонка днес, лидерът на ILCA 7 Майкъл Бекет GBR (11-2-1) успя да реализира два страхотни резултата за последните гонки и си осигури временната първа позиция с 30 точки.

Класирането при жените се промени за втори пореден ден днес, като сега е водено от полската състезателка Агата Барвинска ПОЛ (3-1), която оглавява състезанието с 38 точки. 22 точки след това вече е първата от предния ден Базилея Карахалиу (18-15) с 60. Трето място за лидерката от предните дни Лине Флем Хост NOR (27-4) със 70.

Стрипе Гаспич CRO (1-2) е на път да бъде новият европейски шампион на ILCA 6 за 2021 г. за мъже, комфортно водейки състезанието с 13 точки след 9 гонки.

Награждаването на победителите е днес от 18:00ч. на Морска гара Варна.

Европейското първенство се организира от СК „Черно море Бриз“, Българска федерация по ветроходство с президент Росен Марангозов, Министерство на младежта и спорта и Община Варна, с подкрепата на Пристанище Варна. Варна се готви за престижния форум от повече от три години, провеждайки три кръга от Европейската купа през 2018, 2019 и 2020 г.

Коментари

Новини Варна