IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
14:30 | 13 октомври 2021
Обновен: 09:45 | 22 май 2024

Делегат от Варна с разкрития за конгреса на БФС

Мартин Балулов е категоричен, че преизбирането на Борислав Михайлов е незаконно и би следвало да има балотаж

По материала работи: Слав Велев
Делегат от Варна с разкрития за конгреса на БФС

Мартин Балулов, президент на футзалния Черно море Мания

Бившият футболен съдия и настоящ президент на футзалния Черно море Мания Мартин Балулов направи сериозни разкрития за протичането на вчерашния конгрес на БФС. Той разказа в специално интервю за Дарик радио и dsport кои са прийомите, за да се спечели вотът.

Балулов е категоричен, че преизбирането на Борислав Михайлов е незаконно и би следвало да има балотаж.

„За нарушението на устава няма да вземем отношение, има си съдилища. По-скоро искам да разкажа как е технологията за печелене на един конгрес. Технологията на морално-бедните хора, управляващи в момента БФС. Първо, започва с това да намалят клубовете, които могат да гласуват за врага. Двайсетте отбора, които са от Пиринска Македония. Очевидно те ще гласуват за България. Услужливо комисията към БФС им намира пропуски в документацията и не ги допуска до Конгрес. Лишават Бербатов от 20 гласа. Той има 230, като добавиш – 250 на 240. Боби щеше да ходи да се пенсионира.

„Второ, Боби Михайлов и управляващите си продадоха душата на ДПС. Ще кажа защо. Освен изнесените факти, че фирми на Пеевски са строили Бояна и много футболни обекти на БФС, няколко дена преди конгреса случайно в определени сайтове започнаха да излизат компромати за Бербатов. Депутатът на ДПС Камен Костадинов беше определен от управляващите да води конгреса. Четвърто, комисиите, които генерално регулираха процеса около изборите бяха пълни с кадри на ДПС от райони, където те основно имат мнозинство – Силистра, Шумен, Разград и т.н. Всички отбори от тези райони под строй гласуваха за Михайлов и по този начин ДПС се бяха нагърбили да спечелят конгреса. Комисиите, които трябваше да регулират самия избор, бяха доминирани от служители на ДПС. Хора, които взимат пари и са назначение на постове. Давам примерно комисията за Варна беше ръководена от шефа на съдиите в Шумен Румен Вичков. Комисията за София беше от един отбор, който излезе с 20-минутен клип колко е велик Боби Михайлов. Тези две комисии бяха със сигурност ръководени от техни служители. За Пловдив и Търново не мога да кажа, защото не ги познавам. Тези поне ги знам“.

„Направихме скандал, че не може служители на БФС да броят гласовете. Накрая Венци Стефанов го потуши, като отиде да каже на Камен Костадинов „Хубаво, остави ги, нека има наблюдатели“, защото очакваха, че ще бият с много. Хора, като Стилиян Петров се наредиха като ученички на 2 метра от броящите, за да видят дали хиксчето ще бъде отбелязано правилно или не. След което, вече когато видяха, че не могат да манипулират данните се оказа за тях много неприятно, защото гласовете бяха много близки и то бяха толкова близки, че не им стигна един глас, за да спечелят на първи тур и трябваше да отидат на балотаж. И тогава вече дойде огромната наглост. Преди това казаха „трябват ни 242“, а имаха 241. Десет минути почивка. Ходиха вътре, влизаха-излизаха и накрая като председателят на генералната изборна комисия излезе и каза, че Михайлов е спечелил, си помислих, че Бербатов е спечелил. Толкова тъжно го каза. Те виждаха, че са загубили, просто решиха да отложат момента на загубата и да кажат „ето, ние имаме 241 и печелим“. Накрая като не можаха след всичките си мазни номерца да спечелят, обявиха незаконен резултат“.

„Естествено, че интегралната бюлетина донесе повече гласове на Бербатов. Аз ще разкажа как се гласуваше, преди това. Интегралната бюлетина беше използвана на този конгрес за избора на президент, но преди избора за президент има избори за комисии. Тези изборни комисии следят процеса, обработват резултатите. Всички това преди тези избори се случва с вдигане на картонче. Значи делегатите в зала 1 на НДК, която е огромна и вдигат едно картонче. Има обаче квестори, които по зони броят. Тези квестори са служители на БФС. Те отиват при Неделчо Михайлов да му съобщят резултатите. Той на едно листче смяташе. Взима това листче и го дава на Камен Костадинов. Ако не се гласува с интегрална бюлетина, а по този начин, как ще бъде честен вотът? Служители на БФС броят на ум, дават на Неделчо Михайлов резултатите и той на листче ги предава към служителя на Боби Михайлов Камен Костадинов? Няма как да не се борим за интегрална бюлетина. Единственото гласуване, което нямаше как да подредят, беше с интегралната бюлетина вътре в заличката, защото там човек е със свободна душа. Може да говори всичко, но отива в стаичката и пуска бюлетината“.

„Ще кажа и още нещо, защото е точно по темата за стаичките. След гласуването, докато се чудиха по кой път да поемат – дали да отидат на балотаж или да измислят тази гавра с този глас, излизам извън НДК и чувам една група делегати от района на Габрово и Велико Търново, на които им беше набивано канчето, бяха обиждани и нападани от Георги Трендафилов – шефа на габровския футболен съюз. Защото са си позволили да обещаят да гласуват за Боби Михайлов, а накрая се е установило, че не е така. Луд скандал. Говореше се: „следващия път ще ви накарам да гласувате с телефони, за какво ги храним, за какво ги поим, накрая да правите каквото си искате. Накрая хора – президенти на отбори, свити се чудят по кой път да хванат“.

„Аз бих казал въпреки всички мои познати, които са натъжени, че надеждата е жива. За мен съдът ще събори конгреса заради това, че нямат необходимия глас от присъстващите да победят без балотаж. Даже и съдът да вземе друго решение, ще направим нова подписка на 1/3 от клубовете, пак ще има конгрес и пътят, който е поел Боби да си ходи, ще стане още по-ясен. Няма как да стане. Където е тръгнало, ще продължи да тече. Много отбори, които видяха, че работата е на кантар, смело ще гласуват за Бербатов. Много хора казваха, че той няма да успее да събере гласове. Сега вече на следващия конгрес дали ще е след месеца, два или три, хората ще видят, че промяната е тук. Няма как да се случи една шайка и клика от хора да тормозят целия спорт“.

Повече чуйте ТУК

Коментари

Новини Варна