IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
09:15 | 15 октомври 2021
Обновен: 05:59 | 17 април 2024

Гришо продължава да мачка в Индиън Уелс

Отива на полуфинал

По материала работи: Ставри Таргов
Гришо продължава да мачка  в Индиън Уелс

Григор Димитров продължава с отличното си представяне на турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс. Той се класира на полуфиналите, след като с воля и характер стигна до обрат и се наложи с 3:6, 6:4, 7:6 (2) над Хуберт Хуркач. Полякът е 12-и в световната ранглиста.

След като на осминафиналите отстрани световния №2 Даниил Медведев след обрат, и днес българинът отново отстъпи в първия сет, за да спечели следващите два, преодолявайки предимството на силния начален сервис на съперника.

Пробив в края на първата част принуди Григор да отстъпи, но във втората българинът намери сили да пробие шампиона от Мастърс турнира в Маями. В третата част Димитров поведе с пробив и при 5:3 сервираше за мача, но Хуркач успя да върне пробива и да стигне до тайбрек. В него обаче Гришо беше безпогрешен и не остави никакви шансове на поляка, давайки му само две точки.

В събота Димитров ще се изправи срещу Камерън Нори, който по-рано днес отстрани Диего Шварцман. Българинът и Нори играха през март в Маями, когато първата ни ракета допусна поражение от британеца с 5:7, 5:7. Това е и единствената им среща до момента, съобщава "Труд".

Коментари

Новини Варна