IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Спорт
09:40 | 26 ноември 2021
Обновен: 00:58 | 26 март 2024

Кои отбори се класираха за осминафиналите на Лига Европа

Вижте всички резултати от снощните мачове в турнира

По материала работи: Слав Велев
Кои отбори се класираха за осминафиналите на Лига Европа

Отборите на Лион, Монако, Байер Леверкузен и Уест Хем прогресираха до 1/8-финалната фаза на турнира Лига Европа.

В група А, Лион спечели визитата си на Брьондби с 3:1. Два гола за успеха на „хлапетата“ реализира Раян Черки, а третото попадение бе дело на Ислам Слимани. В другия мач от групата, Рейнджърс надви Спарта Прага с 2:0 у дома и си гарантира място в плейофите на турнира. Чехите и Брьондби могат все още да продължат в Европа догодина, ако завършат трети в групата – Спарта има четири пункта, датчаните са последни с две. В последните срещи от група А, Лион приема Рейнджърс, а Спарта посреща Брьондби в директен сблъсък.

В група В, Монако надви Реал Сосиедад с 2:1 у дома и се класира директно за осминафиналите на втория по престижност европейски клубен турнир. Кевин Фоланд и Юсуф Фофана отбелязаха попаденията за монегаските, точен за гостите от Испания бе Александър Исак. Монако събра актив от 11 точки. В другия мач ПСВ Айндховен надигра Щурм Грац с 2:0 и в класирането изостава с две точки от Сосиедад преди последните срещи в групата. В тях испанците са домакини на ПСВ, докато елиминираният от Европа Щурм Грац приема Монако.

В група G, Байер Леверкузен победи Селтик с 3:2 в къщи и ще играе на 1/8-финалите в надпреварата. Късни голове на Роберт Андрих и Муса Диаби донесоха пълен обрат на „аспирините“ срещу шотландския гранд и актив от 13 точки след пет изиграни срещи. Бетис, който в другия мач надви Ференцварош с 2:0 у дома, ще играе в плейофите, докато Селтик продължава в Лигата на конференциите. В последните мачове от групата, шотландците приемат Бетис, докато Байер гостува на Ференцварош в Унгария.

В група Н, Уест Хем спечели гостуването си на Рапид Виена с 2:0. Попаденията за Дейвид Мойс и компания паднаха в края на първото полувреме и бяха реализирани от Андрий Ярмоленко и Марк Ноубъл от дузпа. Уест Хем е първи в класирането с 13 точки и ще играе на осминафиналите в дебюта си. Динамо Загреб и Генк, които направиха равенство 1:1 в Хърватия, продължават борбата за място в плейофите, като Динамо има две точки аванс пред белгийците преди последните срещи в групата. В тях Генк приема Рапид Виена, а Уест Хем е домакин на Динамо.

Останалите резултати:

Група С:

Лестър – Легия Варшава 3:1

Група D:

Айнтрахт Франкфурт – Роял Антверп 2:2

Олимпиакос – Фенербахче 1:0

Група Е:

Галатасарай – Марсилия 4:2

Локомотив Москва – Лацио 0:3

Група F:

Мидтиланд – Брага 3:2. 

Коментари

Новини Варна