IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
16:30 | 11 декември 2021
Обновен: 19:29 | 19 април 2024

Гошо Петков продължава да чупи рекорди

45-годишният вратар подобри собственото си постижение

По материала работи: Слав Велев
Гошо Петков продължава да чупи рекорди

Георги Петков подобри собствения си рекорд за най-възрастен футболист, играл в българския футболен елит. Това стана факт, след като ветеранът се появи в игра за Славия при гостуването на ЦСКА 1948, пише "ГОЛ.bg".

Към днешния ден Георги Петков е на 45 години, осем месеца и 27 дни. За вратаря това е 24-и сезон в родния футболен елит. За последно той игра в efbet Лигата на 21 ноември 2020 г. при домакинското нулево равенство с Етър.

Тогава Петков започна титуляр в състава на Александър Тарханов, но на почивката беше заменен от Светослав Вуцов. Днес Вуцов получи червен картон заради нарушение срещу Георги Русев. Това наложи 45-годишният вратар да се появи вместо Мартин Сораков.

Любопитното е, че през миналия сезон Георги Петков взе участие само в четири мача. Преди да играе срещу „болярите“, той беше на вратата на Славия при поражението с 1:5 от ЦСКА 1948.

Още спортни новини четете на "ГОЛ.bg"

Коментари

Новини Варна