IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
08:30 | 30 декември 2021
Обновен: 20:17 | 15 май 2024

Кой ще е новия нападател на "Арсенал" – вариантите на Бетано.бг

По материала работи: Ставри Таргов
Кой ще е новия нападател на "Арсенал" – вариантите на Бетано.бг

Арсенал при Унай Емери имаше доста слабости, но нападението не бе сред тях. Пиер-Емерик Абумеянг и Александър Лаказет вършеха работата, за която бяха привлечени срещу сериозни суми. Времената обаче бързо се промениха. Французинът вероятно ще си тръгне през лятото, а Обамеянг трябваше да се откаже от капитанската лента, след като имаше дисциплинарни проблеми извън терена.

Това провокира футболните експерти от бетано.бг да представят 7-те най-вероятни варианта според тях, за нов нападател на „артилеристите“.

Освен двете големи звезди, в края на сезона, Арсенал може да се раздели и с още атакуващи играчи. Контрактът на Еди Нкетиа изтича след 6 месеца, а хеттрикът му през миналата седмица трябва да е засилил апетита на конкурентите.

Така, Артета може да остане само с Габриел Мартинели и Флориан Балогун. Въпреки удивителния талант на двамата, от Бетано бг считат, че на „Емирейтс“ ще пристигне нов нападател още през зимата. Ето ги и най-спряганите имена:

1. Мейсън Грийнууд

Нека започнем с най-странните спекулации. Още в началото на месеца, британските медии разпространиха информации, че Арсенал е готов за плати 100 милиона паунда за правата на Грийнууд. След серия от трансфери в обратната посока, феновете на „артилеристите“ ще бъдат повече от доволни, ако техния тим измъкне младата супер надежда на Манчестър Юнайтед. Той може да играе перфектно с двата крака, има невиждан завършващ удар, достатъчно добра физика и остър футболен интелект. За нещастие на Артета, експертите на Бетано виждат минимален шанс този трансфер да се осъществи.

2. Душан Влахович

Сръбският талант завладя Серия А през този сезон. Всички специалисти го сравняват със младия Златан Ибрахимович и трябва да признаем, че има доста прилики – двамата са високи, избухливи и имат убийствен завършващ удар.

Той би бил идеалното ново попълнение на Арсенал, но същото си казват и другите топ клубове в Европа. 21-годишният нападател ще струва скъпо, рекордно скъпо. Иначе, той наистина разполага със всичко – перфектно движение, много силен ляв крак (чудесна добавка към силния десен крак на Мартинели) и изумителна резултатност.

3. Жоао Феликс

Атлетико плати огромна сума за него и би го продал единствено след стабилна печалба. Феликс вече се доказа като топ футболист, а множество експерти го виждат в ролята на Фирмино във Висшата лига. Със Сака и Смит-Роу, Арсенал може успешно да конкурира ефективния тризъбец на Юрген Клоп в Ливърпул.

4. Иван Тони

Голямата звезда на Брентфорд вкара само два гола, ако не броим дузпите, в първите си 14 мача от Висшата лига. И все пак, може да бъде полезна добавка за Артета. Той показа, че може да бележи много в отбор, който залага на продължително владение върху топката. Има сериозно предимство във въздуха и ще излезе евтино – около 40 милиона паунда. Според Бетано, това ще бъде резервна опция за Арсенал. Ако „артилеристите“ не вземат голяма звезда до края на януари, Тони може да бъде привлечен в последните часове на трансферния прозорец. Оли Уоткинс също може да бъде причислен към резервните варианти.

5. Доминик Калвърт-Люин

Супер ефективен таран, който би дал нов игрови план на Артета. Може би, това е най-добрата опция от Висшата лига, но с доста въпросителни около техническите му умения. Той ще бъде скъп и не виждаме, как може да се впише в типичния разиграващ стил на „топчиите“. Експертите на Betano, определено не вярват, че Евертън ще склони да се раздели с голямата си звезда.

6. Александър Исак

Той е свързван с Арсенал още от периода си в Борусия Дортмунд. Младото острие на Реал Сосиедад е само на 22 години, но има основна заслуга за силния сезон на сегашния си отбор. Разполага с отличен ръст и прекрасен контрол над топката. Може да е супер полезен в продължителните разигравания на лондончани. Шведът разполага със физическите и техническите данни да се превърне в следващата голяма звезда на Висшата лига.

И въпреки, че се справя добре със всички компоненти в играта, той не е голямата звезда, на която се надяват изстрадалите фенове на Арсенал. За сега, Исак не е достатъчно клиничен при завършващия удар и често пропуска от наглед лесни ситуации. От Betano.bg подозират, че Артета следи внимателно испанския пазара и Исак си остава добра опция, особено, ако никои от настоящите нападатели не преподпише преди края на сезона.

7. Джонатан Давид

Чудесен подавач, който може да играе прекрасно извън наказателното поле и да отваря пространства за острите флангови играчи на Арсенал. Играта на Давид наподобява доста тази на Лаказет от последните няколко месеца, с едно изключение – Джонатан е много по-бърз.

През този сезон Давид е вкарал 12 гола в 19 мача – много по-добре от сегашния номер 9 на Арсенал. Канадецът показа доста солидни развитие и сякаш е готов да направи следващата крачка. На този етап, той изглежда като най-добрата опция за Артета. Според Бетано.бг, Джонатан Давид ще пристигне на „Емирейтс“ още през януари.

Новини Варна