IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
14:25 | 4 януари 2022
Обновен: 05:14 | 26 март 2024

Пуснаха Новак Джокович на Australian Open

Сръбският тенисист получи медицинско изключение

По материала работи: Слав Велев
Пуснаха Новак Джокович на Australian Open

Ноле вече стегна куфарите/Снимка: Инстаграм

Световният №1 в тениса Новак Джокович ще защитава титлата си от Откритото първенство на Австралия, след като все пак е получил специално медицинско разрешение да играе, без да е ваксиниран срещу COVID-19.

Както е известно австралийските здравни власти обявиха, че няма да допуснат до турнира в Мелбърн неваксинирани хора и че няма да направят изключение за Джокович. Същевременно сърбинът отказва да обяви публично дали е ваксиниран, заради което участието му бе под въпрос.

Сега обаче Ноле, който има рекордните 9 титли от Australian Open съобщи в своя профил в "Инстаграм", че ще играе в Мелбърн от 17 януари. В съобщението си Джокович честити Нова година и съобщава, че е получил медицинско изключение и тръгва към Австралия.

"Честита Нова година на всички! Пожелавам здраве, любов и щастие във всеки един момент и да изпитвате любов и уважение към всички същества на тази прекрасна планета! Прекарах фантастично време с обичаните от мен по време на почивката и днес с отправям към Австралия с медицинско разрешение. Давай, 2022!", написа 34-годишният сърбин.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Коментари

Новини Варна