IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
09:50 | 10 февруари 2022
Обновен: 11:28 | 25 април 2024

Допингът надвисна над Русия: Фигуристка гърми, а с нея и златото за отбора

Рускинята изпълни исторически четворен скок в Пекин

По материала работи: Слав Велев
Допингът надвисна над Русия: Фигуристка гърми, а с нея и златото за отбора

Кадър: Bulgaria ON AIR

Резултатите от отборния турнир по фигурно пързаляне на Олимпиадата в Пекин могат да бъдат ревизирани заради ситуацията с допинг теста на състезател от руския отбор. В понеделник руските фигуристи спечелиха отборния турнир. Марк Кондратюк, Камила Валиева (и двамата на сингъл), Анастасия Мишина и Александър Галямов (спортни двойки), Виктория Синицина и Никита Кацалапов (танцови двойки) играха за РОК, предаде Bulgaria ON AIR.

Церемонията по награждаването беше отложена и по-късно отменена. Според появила се информация причината е положителен тест за Ковид-19 на американеца Винсент Джоу. Организаторите смятат, че всички в отбора са били в близък контакт с него, така че би било по-добре церемонията да бъде отложена.

Но във вторник проблемът с допинг теста беше посочен като причина за отмяната на церемонията. Тестът е направен преди началото на Олимпийските игри в Пекин. Замесени са както Руският олимпийски комитет (РК), така и международната антидопингова общност.

Пресаташето на Руската федерация по фигурно пързаляне Олга Ермолина отказа да коментира информацията.

Участниците в отборния турнир - Камила Валиева, Анастасия Мишина и Александър Галямов така и не се явиха на тренировка във вторник.

По-късно стана ясно, че именно тестът на Валиева, която изпълни исторически четворен скок, е довел до отлагане на церемонията по връчването на медалите от отборния турнир на Олимпиадата.

Вижте повече във видеото.

Коментари

Новини Варна