IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
08:45 | 19 февруари 2022
Обновен: 02:47 | 24 април 2024

Гришо се издъни срещу австралиец на турнира в Делрей Бийч

Падна с 2:0 сета

По материала работи: Ставри Таргов
Гришо се издъни срещу австралиец на турнира в Делрей Бийч

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров загуби с 2:0 сета четвъртфинална среща на турнира в Делрей Бийч (Флорида, САЩ) от сериите ATP 250 срещу австралиеца Джон Милман.

Срещата бе трета помежду им на ниво ATP, като и в двата случая досега победител е бил българинът, при това в родния град на Милман, Бризбън /2018 и 2019 г/.

В първия сет играта вървеше равностойно до 4:4, когато на свое подаване Григор направи непредизвикана грешка от бекхенд, която успя да спаси със сервис, но следващата, този път от форхенд не успя с двойна грешка на сервиса и позволи пробив на съперника, който безпогрешно си взе подаването на нула, а с това и сета.

Втория сет започна също с непредизвикани грешки, но Григор успя да се вземе в ръце с много добри начални удари и още във втория гейм да направи пробив.

С взимането на собственото си подаване успя да поведе с 3:0, но Милман се върна в играта с 3:1 , а Григор пропусна да защити точка за нов пробив и резултатът стана 3:2.

След поредица от грешки допусна изравняване и повтаряне на сценария от първия сет след 4:4, когато непредизвикани грешки от форхенд дадоха възможност за пробив на Милман и в крайна сметка окончателна победа, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна