IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
11:00 | 22 февруари 2022
Обновен: 14:02 | 24 март 2024

Топ кикбоксьори от Варна излизат на арената на SENSHI на 26 февруари

Едуард Александян и Александър Петров ще участват в SENSHI на 26 февруари  в Двореца на културата и спорта във Варна

По материала работи: Слав Велев
Топ кикбоксьори от Варна излизат на арената на SENSHI на 26 февруари

Едни от големите имена на кикбокс сцената във Варна ще вземат участие в предстоящата международна бойна галавечер SENSHI, която ще се проведе този уикенд в морската столица. Едуард Алексанян и Александър Петров са едни от най-големите любимци на феновете на бойните спортове във Варна. Именно на 26 февруари във Варна двамата ще имат възможността и привилегията да се бият пред родна публика.

Бойното шоу ще започне в събота, точно в 19:00 часа, в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна. Билети за бойната галавечер може да закупите от мрежата на Eventim на цени от 10 и 20 лв., за да подкрепите големите бойци от първи ред!

Част от бойната карта на международната бойна галавечер SENSHI вече е публикувана на уебсайта на веригата senshi.com. От нея става ясно, че Едуард Алексанян, познат още като “Мистър Шоу”, ще се бие срещу много сериозен противник от Украйна. Варненският любимец, който вече има няколко изяви и победи на SENSHI и е Европейски шампион на WAKO PRO К1 в кат. до 81.4 кг. и двукратен национален кикбокс шампион, ще излезе на ринга на 26 февруари срещу 23-годишният Владислав Тюрменко. Украинецът е победител от Световната купа по кикбокс WAKO и от международния турнир Wizard Open Ring 2018/2019. Тюрменко е шампион на Украйна по кикбокс K1 WAKO.

В предпоследния двубой на SENSHI 11 публиката във Варна ще има възможност да подкрепи и родния топ кикбоксьор Александър Петров.

Петров ще се бие в тежка категория – до 85 кг, а негов противник ще бъде Бобан Илиоски от Република Северна Македония. Илиоски е сребърен медалист от Световното първенство на IFMA B клас през 2018 г. в Мексико и бронзов медалист от европейското първенство на WAKO в Словакия през 2018 г. Илиоски е и носител на множество световни и европейски турнири на WAKO.

Родният Александър Петров също може да се похвали с много постижения на ринга. Той е двукратен световен шампион при аматьорите и европейски К1 шампион при професионалистите. Петров е Световен WAKO кикбокс шампион и Европейски WKN кикбокс шампион. В актива си има още шампионски пояси от Max Fight К1 и SFC и е носител на два шампионски пояса от балканското първенство на WAKO. Статистиката на 30-годишния боец е 27 победи и 4 загуби на профи ринга. На последното издание на SENSHI Петров направи дебюта си на галата и завоюва първия си шампионски пояс от веригата.

SENSHI започва на 26 февруари от 19:00 часа – може да го гледате както от първи ред в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна, така и на живо по Bulgaria ON AIR, Max Sport 1, онлайн по американската телевизия FITE, както и чрез стрийм на Senshi.com, Boec.bg, Boec.com, Kwunion.com и Kyokushin Karate News.

Рефери и коментатори на голямата бойна гала отново ще бъдат К-1 величията, трикратните и четирикратни K-1 световни шампиони в тежка категория Петер Артс, Семи Шилт и Ернесто Хуст. Специален гост, рефер и коментатор на SENSHI на 26 февруари ще бъде и грандиозният ветеран и шампион от веригата „K-1 Max“ Алберт Краус.

11-ото издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Медийни партньори на SENSHI са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News, Novinata.bg и KickboxingTV.

Коментари

Новини Варна