IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
10:30 | 27 февруари 2022
Обновен: 19:26 | 28 април 2024

Роман Абрамович се оттегля от "Челси"

Той оставя управлението на попечителски фонд, управляван от благотворителната фондация на сините от Лондон

По материала работи: Ставри Таргов
Роман Абрамович се оттегля от "Челси"

На фона на руската военна инвазия в Украйна руският милиардер Роман Абрамович обяви оттеглянето си от "Челси". Той е собственик на лондонския клуб от почти две десетилетия и в момента "сините" са на върха на славата - носители на трофея от Шампионската лига и световни клубни шампиони.

55-годишният Абрамович оставя управлението на клуба на попечителски фонд, управляван от благотворителната фондация на "Челси". Руският олигарх направи анонса за оттеглянето си със съобщение във "Фейсбук", като в него не дава обяснение за причините.

Според в. "Сънди таймс" обаче има връзка между оттеглянето на Абрамович и призива на депутат в британския парламент отпреди два дни правителството да изземе или замрази активите на милиардера в Обединеното кралство.

Оказва се, че още през 2019 г. Абрамович е бил посочен като лице, представляващо интерес заради връзки с руската държава и „публично асоцииране с корупционна дейност и практики“, пише "Сега".

Коментари

Новини Варна