IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
16:20 | 12 март 2022
Обновен: 15:36 | 27 март 2024

Възобновиха продажбата на "Челси"

Абрамович е постигнал споразумение с правителството

По материала работи: Ставри Таргов
Възобновиха продажбата на "Челси"

Страхотна новина в лагера на Челси дойде седмица след санкциите върху активите на Роман Абрамович, които включваха пълната парализа на финансите на клуба, трансферите и приходите от продажба на билети. Daily Telegraph съобщава, че Абрамович е постигнал споразумение с правителството за насърчаване на продажбата на клуба.

Процесът беше спрян досега. Съобщава се, че руският магнат е казал на The Raine Group, американската банка, отговаряща за продажбата, да активира отново операцията при едно условие.

Абрамович има краен срок до края на следващата седмица за подаване на първите оферти от новите купувачи.

Рискът за Челси е, че ако това не може да бъде направено, е възможно и лицензът, който е получил за възобновяване на дейността си, да бъде отнет, връщайки се към строгите условия от началото, което би поставило клуба в патова ситуация.

Милиардерът Ник Кенди потвърди, че се интересува от клуба. „Проучваме детайлите и все още се интересуваме от това да отправим оферта“, каза говорител бизнесмена. Интерес проявяват още Тод Боели и Хансьорг Вис, които предложиха 2 млрд. евро, както и Том Рикетс, собственик на Ню Йорк Нетс, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна