IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
13:00 | 21 март 2022
Обновен: 01:27 | 19 май 2024

37 медала спечелиха варненски гимнастици от турнира за Купата на България

Призовете са за състезатели на "Интерком Груп - Черноморски юнак"

По материала работи: Слав Велев
37 медала спечелиха варненски гимнастици от турнира за Купата на България

Снимка: "Интерком Груп - Черноморски юнак"

Общо 37 медала спечелиха състезателите на варненския клуб по спортна гимнастика "Интерком Груп - Черноморски юнак" от турнира за Купата на България, който се проведе в Пловдив на 18 и 19 март. 15 от отличията са златни, 12 сребърни и 10 бронзови, съобщи главният треньор на клуба Тодор Тодоров.

Състезателите на "Интерком Груп - Черноморски юнак" заеха първо място отборно във всички възрастови групи и при двата пола, като при жените вторият отбор на клуба зае второ място. 7 медала за клуба завоюва Божидар Златанов при младежите. Той заслужи златото в многобоя, както и на кон с гривни, халки, прескок и успоредка, със сребро се окичи на земя, а с бронз на висилка, където триумфира съотборникът му Раян Радков. Радков спечели също сребро на кон с гривни и успоредка и бронз в многобоя. 4 медала в актива на "Интерком Груп - Черноморски юнак" добави и Радослав Рачев при мъжете. Той триумфира на прескок и висилка, на кон с гривни се нареди втори, на успоредка трети и зае четвърто място в многобоя. Живко Стоянов спечели бронз на висилка в същата възрастова група, а Светослав Ангелов завоюва сребро на халки и се нареди седми в многобоя. Стоян Гетов заслужи сребро на кон с гривни при юношите старша възраст. Четвърто място в многобоя в тази възрастова група зае Теодор Тодоров, пето - Симеон Димитров и седмо - Алекс Иванов. Златен медал на земя при кадетките заслужи състезателката на "Интерком Груп - Черноморски юнак" Никол Колева, тя се нареди трета в многобоя. Ивон Стоянова остана втора на земя и пета в многобоя. Седма в многобоя се нареди Юлия Чомакова.

При девойките старша възраст Андреа Христова спечели 3 бронзови медала - в многобоя, на прескок и на земя. Един сребърен медал на прескок в същата възрастова група добави Мишел Арабаджиева, която зае и пето място в многобоя. При жените 2 сребърни медала спечели Нели Тодорова - в многобоя и на земя. 2 бронзови отличия заслужи Ива Баракова - на прескок и на греда. 1 сребърен и 1 бронзов медал в актива на "Интерком Груп - Черноморски юнак" при жените добави Мирослава Димитрова - трета в многобоя и втора на прескок. Четвърта в многобоя се нареди Вероника Колева, пета - Бояна Бонева, седма - Теодора Ставрева.

Коментари

Новини Варна