IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
11:00 | 28 март 2022
Обновен: 23:52 | 25 април 2024

На кой отбор може да стане спонсор Betway в efbet Лига?

По материала работи: Ставри Таргов
На кой отбор може да стане спонсор Betway в efbet Лига?

Предизвикалият истински фурор с появата си на българския пазар – Betway онлайн, е един от най-големите букмейкъри в света, който си партнира със световноизвестни клубове от европейските и останалите първенства.

Компанията за онлайн залози е основана през 2006-та година и оттогава насам тя не е спряла развитието си.

Прогресът в последното десетилетие на Betway до голяма степен се дължи на невероятните спонсорски договори с редица големи отбори от топ 5 първенствата на Стария континент.

В долната част на официалния Betway сайт може да се види, че британският букмейкър е официален спонсор на английските Уест Хем, Лестър и Брайтън, на германските Херта Берлин и Вердер Бремен, както и на португалския Белененсеш.

Компанията също така има сключен договор с испанския гранд Атлетико Мадрид за 2 години, а на рекламните табла на внушителния „Уанда Метрополитано“ може да бъде видяно логото на Betway по време на двубоите на „дюшекчиите“.

Наред с това Бетуей Онлайн си партнира с френския втородивизионен Тулуза и с клубове от Чили.

Именно всички тези сътрудничества с популярните за всеки един привърженик отбори карат родния фен да се запита дали скоро Betway Онлайн няма да стане спонсор и на някой от тимовете в efbet Лига.

Безспорно Лудогорец, ЦСКА и Левски ще бъдат апетитна хапка за британския букмейкър, а защо не съвсем скоро логото на Betway да се появи на екипите на футболистите на… Мъри Стоилов.

В началото на миналата година се заговори сериозно, че „сините“ са на крачка от това да се сдобият с втори генерален спонсор след „Strabag.bg“. Малко по-късно обаче Левски подписа договор с „Palms.Bet“ и сякаш спекулациите по тази ос понамаляха.

Както е известно, Betway навлезе у нас отскоро, като разполага с лиценз в България и вече работи онлайн в страната ни.

В началото на миналата година обаче компанията все още не беше регистрирана в родината ни, но още в тогавашния момент се заговори, че Бетуей може да стане генерален спонсор на Левски.

Дори се появиха информации, че бившият собственик на столичани Спас Русев лично е съдействал за комуникацията и детайлите по привличането на рекламодателя, а логото на Betway е трябвало да седи под номерата на екипите.

Е, това тогава не се случи, но защо не сега сделката да стане факт сега? Левски отдавна показа, че може да намира спонсори, като това до голяма степен се получава заради огромната фенска маса на „сините“ и популярността на клуба у нас и на Балканите.

Разбира се, Betway Онлайн може да се насочи и към други отбори в родната efbet Лига, което също не е изключено. ЦСКА, Локомотив Пловдив, Ботев Пловдив… всички тези отбори разполагат също с много привърженици в България и те биха били добра опция за английската компания.

Все пак обаче шансовете Betway да стане спонсор на Левски изглеждат по-големи от всички останали отбори в първенството.

Причината за това е не просто фактът, че британският букмейкър е бил много близо до договорка с 26-кратните шампиони през миналата година. Основното нещо, което може да накара Betway да стартира партньорство с Левски, е голямата маса от привърженици на столичани, които показаха, че за тях няма предел… като най-точният пример за това е кампанията „Левски е вечен“, която за малко над месец докара в касата на „сините“ над 1 милион лева!

Новини Варна