IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
13:00 | 4 април 2022
Обновен: 07:55 | 17 май 2024

Футболни фенове в шок: Хотели пълни, бира няма... €10 хил. на ден нужни в Доха

Билетът за 1 мач струва 700 паунда

По материала работи: Ставри Таргов
Футболни фенове в шок: Хотели пълни, бира няма... €10 хил. на ден нужни в Доха

Повече от половин милион фенове се очаква да пристигнат на световното първенство по футбол, което започва на 21 ноември в Катар.

Изглежда обаче, че футболните фенове ще трябва да обират банки, за да подкрепят своите любимци. Проучване на „Сън“ показва, че посещението на мондиала ще е доста скъпо изживяване, като един ден в Доха излиза около 10 хиляди евро.

Повечето хотели обаче вече са запазени, като след изтегления жребий в петък свободните стаи продължават да намаляват.

Директните полети от Англия до Катар са около 1000 паунда, а билетите за един мач – 700. Всички фенове, пристигнали в емирството за световното, трябва да си подготвят сериозна сума пари и за напитки. Алкохолът там е сред най-скъпите в света. Кен бира може да се намери за около 14 евро, а чаша вино – 13 евро.

Алкохол ще може да се консумира само в специализирани зони около стадионите и някои места в столицата Доха.

Всеки, който бъде хванат да употребява алкохол извън уречените зони, може да бъде тикнат в затвора за до 6 месеца. „Ще бъде различно на стадиона. Ще бъдат налични безалкохолни бири“, споделят домакините.

Британка, емигрирала в Катар заедно със съпруга си, предупреди английските фенове, че ще се сблъскат с огромен културен шок.

„Има много правила, за които не знаят и ще им се сторят странни. Ако се разхождате с къса пола или къси гащи, останалите жени ще ви наплюят. Алкохолът е толкова скъп, че повечето му любители предпочитат да консумират само по време на Happy Hour между 17:00 и 20:00 часа.

Тогава кен бира е около 10 евро. Пиенето на публични места е забранено. Ако го направите, полицията ще ви прибере. Има камери навсякъде“, споделя тя, цитирана от "Телеграф".

Коментари

Новини Варна