IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
14:20 | 16 април 2022
Обновен: 23:52 | 28 април 2024

Само 3 останаха офертите за купуване на "Челси"

Предложението, което е фаворит при продажбата, е това на Тод Боели

По материала работи: Ставри Таргов
Само 3 останаха офертите за купуване на "Челси"

Челси скоро ще се срещне с новия си собственик. След като британското правителство взе решение да „замрази“ активите на Роман Абрамович в резултат на връзките на магната с Владимир Путин и руската инвазия в Украйна, клубът беше обявен за продажба и вече не се допускат нови оферти.

По този начин трите оферти, които остават активни за придобиването на клуба, са тези на Стивън Палюка (собственик на Аталанта и Бостън Селтикс), Тод Боули (собственик на Ел Ей Доджърс) и сър Мартин Бротън (бивш президент на Ливърпул).

Семейство Рикетс, собственици на бейзболния Чикаго Къбс, най-накрая се оттеглиха от наддаването. Според PA партньорите на конгломерата не са се договорили за окончателния състав на офертата. Семейство Рикет вървяха ръка за ръка с бизнесмените Кен Грифин и Дан Гилбърт и липсата на споразумение между партньорите доведе до излизането им от процеса на продажба.

Предложението, което е фаворит при продажбата на Челси, е това на Тод Боели. Състоянието му се оценява на 6 милиарда евро и той се опита да грабне клубния пакет на Абрамович през 2018 г. за повече от 2,5 милиарда евро, но предложението му беше отхвърлено, пише "Труд".

Коментари

Новини Варна