IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
15:10 | 25 април 2022
Обновен: 04:44 | 26 април 2024

ПСК "Черно море" жъне успехи в Града на Рубенс

Златен и два бронзови приза спечелиха състезателите на шампиона

По материала работи: Ставри Таргов
ПСК "Черно море" жъне успехи в Града на Рубенс

Златен и два бронзови приза спечелиха състезателите на шампиона ПСК "Черно море" на националното първенство по плуване на Белгия. В културната столицата на Фландрия - Антверпен, Дениел Нанков, Владислав Терзиев, Станимир Раев, Самуил Данаилов, Тея Николова и Росина Тодорова бяха предвождани от главния треньор на клуба Никола Петров. 

В Града на великия художник Рубенс златен на 50 м гръб стана Владислав Терзиев. Той е бронзов на 400 м свободен стил. Съотборникът му Дениел Нанков се окичи с бронз на 50 м кроул.

За съжаление Дениел не успя да покрие норматив за световното в Будапеща на 100 м свободен стил. 

"Очарован съм от всеки детайл в организацията при провеждането на шампионата! В България само може да си мечтаем за подобна спортна база и професионализъм, проявен от всички заети в комплекса", коментира главният треньор на БГ шампиона Никола Петров. 

Той каза още, че е доволен от представянето на своите плувци.

"Дениел не успя да изплува норматив. Това бе последният му старт по време на състезанието. Въпреки умората, която ни се натрупа в много голямо количество, плувците се раздадоха и плуваха на максимума от възможностите ", добави Петров. 

След края на  плувния шампионат варненци си направиха уникален кадър за спомен пред величествената сграда на железопътната гара в Антверпен. Зданието е изпълнено в еклектичен стил - с купол висок 75 м и 8 готически кули

 Чакалнята прилича на  дворцова обител. Импозантното здание е обявено за четвъртата най-красива сграда на планетата.

Коментари

Новини Варна