IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Спорт
08:45 | 7 май 2022
Обновен: 21:32 | 28 март 2024

Консорциум купи "Челси"

Офертата - 4 млрд. лири

По материала работи: Ставри Таргов
Консорциум купи "Челси"

Тод Боели

Консорциум, оглавяван от американския бизнесмен Тод Боели, е спечелил конкурса за придобиване на лондонския футболен отбор Челси, който доскоро беше собственост на руския олигарх Роман Абрамович, пише в. "Дейли телеграф".

Офертата на консорциума на Боели възлиза на 4 милиарда лири (1 щатски долар е равен на 0,8106 британски лири). Договор вече е бил подписан. Сега той отива за одобрение от британското правителство и от футболната Висша лига.

Боели си е поставил за цел да придобие клуба до края на месеца.

Абрамович, който сега е обект на санкции от страна на британското правителство, обяви лондонския клуб за продажба в началото на март след руската инвазия в Украйна. Милиардерът проправи пътя към придобиването на клуба в четвъртък, след като опроверга твърденията, че иска заем, отпуснат на клуба в размер на 1,5 милиарда лири, да бъде възстановен.

Консорциумът на Боели включва още швейцарския милиардер Хансьорд Вис и британския инвеститор в недвижими имущества Джонатан Голдстийн, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна