IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
09:00 | 15 май 2022
Обновен: 12:45 | 17 април 2024

"Лудогорец" спечели минимално срещу "Черно море" с подкрепата на ВАР

Изравнителен гол на моряците бе отменен

По материала работи: Ставри Таргов
"Лудогорец" спечели минимално срещу "Черно море" с подкрепата на ВАР

Черно море загуби гостуването си на Лудогорец в среща от 30-ия кръг на efbet Лига. Резултатът се дължи изцяло на системата ВАР и тълкуванията на главния рефер на двубоя.

Лудогорец откриха от дузпа в 53-ата минута, а гол на Евгений Сердюк само минута по-късно, не бе зачетено отново заради намесата на ВАР и решението на съдията да отсъди нарушение на Сула.

Срещата започна по-добре за домакините, които в началните минути владееха повече топката. В 5-ата минута Стефан Велев върна топката малко рисковано към Влатко Дробаров, който изпревари Кирил Десподов и му изби кълбото, но главният съдия видя нарушение. Топката бе поставена почти на линията на наказателното поле, но Десподов стреля в стената.

В 14-ата минута Пластун с глава стреля далеч от целта след центриране от корнер. В 15-ата минута Черно море създаде страхотна ситуация за гол. Стефан Велев отне топката от Шоу и изведе Сердюк фронтално срещу вратата, но украинецът се забави и бе блокиран от бранител.

В 34-ата минута Делев центрира към Десподов, който със задна ножица прати топката далеч от целта.

В 39-ата минута варненци се възползваха от грешка в половината на Лудогорец. Беншаа пусна извеждащ пас към Сердюк, който изпревари Вардон, влезе в наказателното поле и стреля, но Падт с крак изби. В 44-ата отново Сердюк се озова на стрелкова позиция и стреля, но топката бе парирана от Пластун и излезе в корнер.

В 52-рата минута след центриране от корнер Сотириу стреля с глава, но в горната греда. Кипърецът опита и добавка, но не намери очертанията на вратата.

Главният рефер Георги Димитров обаче прегледа ситуацията на ВАР, след като при удара на нападателя топката се отклони в ръката на Сердюк. Съдията реши, че има основания да даде дузпа и посочи бялата точка. Зад топката застана Сотириу и с удар в долния десен ъгъл вкара за 1:0.

Само две минути по-късно Черно море реализира, но попадението бе отменено отново след ВАР. Шоу беше притиснат от Сула пред наказателното поле на домакините и изгуби топката, която се озова в Сердюк, а той сам срещу Падт прати топката в мрежата.

Георги Димитров отново разгледа ситуацията и прецени, че алжирският халф на гостите е извършил нарушение срещу халфа на Лудогорец и отмени попадението.

В 61-вата минута Курьор намери Сердюк отляво в наказателното поле, а украинецът центрира на задна греда, където Беншаа със странична ножица стреля, но ударът му беше блокиран.

В 68-ата минута Черно море продължи да пресира съперника и да търси изравняване. Сердюк отново се озова на стрелкова позиция, но ударът му беше избит в корнер.

След неговото изпълнение топката стигна до Мартин Дичев, чиито шут от границата на наказателното поле мина много близо до страничната греда. В последните минути Черно море можеше да изравни, но удар на Милушве бе спасен от вратаря на домакините.

Варненци бяха подкрепени от солидна агитка, която през целия двубой не спря да пее песни аз своите любимци и бе в основата на футболната атмосферна на стадиона в Разград.

Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Даниел Димов, Влатко Дробаров, Мартин Дичев, Виктор Попов, Пабло Гарсия, Стефан Велев (90-Мартин Милушев), Велислав Василев (46-Матиас Курьор), Закария Беншаа (68-Николай Златев), Мазир Сула (68-Денислав Ангелов), Евгений Сердюк.

Коментари

Новини Варна