IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
16:40 | 1 юни 2022
Обновен: 04:40 | 4 май 2024

Дуо световни шампиони подсилиха "Спартак" за Шампионската лига по плажен футбол

И двамата са настоящи играчи на легендарния "Васко да Гама"

По материала работи: Ставри Таргов
Дуо световни шампиони подсилиха "Спартак" за Шампионската лига по плажен футбол

Рафиня Аморим и Рафаел Бокиня са двете нови попълнения в селекцията на шампионите на страната по плажен футбол, които утре заминават за участието си в Шампионската лига в Назаре, Португалия.

Двамата имат зад гърба си световни титли със състава на Бразилия, а на клубно ниво са печелили редица трофеи, включително и Шампионската лига.

И двамата са настоящи играчи на легендарния Васко да Гама от меката на плажния футбол Рио де Жанейро. Рафиня Аморим е на 33 години и е защитавал цветовете на някои от грандовете в спорта като Спортинг (Лисабон), ЦСКА (Москва), Локомотив (Москва), Леванте, Делта (Саратов) и Катания. Рафаел Бокиня е на 30 години и дълго време бе част от звездния отбор на Брага, а също така е играл в тимовете на Милан, Делта (Саратов) и Катания.

Спартак (Варна) попадна в група с португалския гранд Бенфика, молдовския шампион Нистру и испанския Рекреативо Уелва. Първата среща на родните първенци е на 5 юни от 17:00 българско време срещу Нистру.

Ден по-късно от 14:15 е двубоят с Уелва, а на 8 юни е последната среща от груповата фаза с Бенфика, като мачът е с начален час 21:00.

Коментари

Новини Варна