IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
08:00 | 6 юни 2022
Обновен: 21:04 | 17 май 2024

Резил в Разград: Грузия ни унизи с 5:2! Ясен Петров не издържа, отива си!

В последните секунди на мача дори децата на стадиона викаха с пълно гърло "Оставка!"

По материала работи: Ставри Таргов
Резил в Разград: Грузия ни унизи с 5:2! Ясен Петров не издържа, отива си!

Националният селекционер на България по футбол Ясен Петров обяви след загубата с 2:5 от Грузия, че това е последният му мач начело на тима: „Искам да благодаря на хората, които дойдоха. Не заслужаваха това, което се случи. Аз нямам моралното право да остана. Ще се разделим. Поемам цялата отговорност.

Дано дойде някой треньор, който успее да вдигне футболистите и да промени ситуацията. Това е последният ми мач, категорично. Няма как. Нямам моралното право да остана. Много грешки в защита, които бяха необясними. Извинявам се на всички, които са гледали тази продукция. Надявам се, че в следващите мачове този, който ме замести ще успее да ги вдигне и да покажем по-добра игра“, каза Петров след мача, цитиран от "Труд".

Повод за реакцията му бе срамната загуба на националния ни тим от отбора на Грузия с 2:5 във втория ни мач от Група 4 на дивизия “С” на Лигата на нациите.

Срещата започна с необясним страх у българите и самочувствие у грузинците. В 11-ата минута Какабадзе изведе Зивзивадзе, Михайлов излезе да го спре, но той прати топката покрай стража на България и откри резултата.

Голът обаче не бе признат, тъй като имаше засада, потвърдена и от ВАР. В 31-ата минута гол вкара и Иракли Азаров. В началото на втората част Атанас Илиев намали на 1:2, но две минути след това Зивзивадзе вкара трети гол за Грузия.

В 56-ата минута Иван Турицов извърши нарушение срещу Кварцхелия, което доведе до дузпа. Зад топката застана футболистът на Наполи, а вратарят ни Николай Михайлов позна в кой ъгъл ще я бие, но не я отрази.

В 70-ата минута Казиайшвили вкара петия гол за грузинците. 7 минути преди края на срещата Илиан Стефанов върна още един гол и направи резултата 2:5. В добавеното време на втората част съдията даде втора дузпа за Грузия след игра с ръка на Виктор Попов, но Ника Квеквешкири уцели страничната греда.

В последните секунди на мача дори децата на стадиона в Разград викаха с пълно гърло "Оставка!", а президентът Борислав Михайлов и Георги Иванов - Гонзо напуснаха преждевременно стадиона.

Най-лошото, което се случи днес, не е умъртвяването на българския футбол, а разочарованието в очите на децата. А някога ние имахме идоли...
 

Коментари

Новини Варна