IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
12:00 | 5 юли 2022
Обновен: 01:49 | 26 март 2024

България на косъм от изненада срещу фаворита на Европейския шампионат по хандбал във Варна

Входът за първенството е свободен

По материала работи: Слав Велев
България на косъм от изненада срещу фаворита на Европейския шампионат по хандбал във Варна

Снимки: Sportsphotographers

България направи страхотен мач срещу един фаворитите за първото място на Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години във Варна, но не успя да сътвори изненада. Момчетата на треньора Виктор Симеонов отстъпиха с 23:26 (10:12) на Чехия, но със сърцатата си игра заслужиха аплодисментите на публиката в Двореца на културата и спорта.

Българите бяха близо до именития си съперник през цялата среща, като на няколко пъти съкращаваха преднината им на само един гол. Страхотната игра на чешкия вратар Патрик Бартош (15 спасявания, 40.54% успеваемост), избран и за играч на мача в техния отбор, не ни позволи да поднесем изненадата. Отличен мач под българската рамка направи Николай Петров.

За №1 в българския тим бе определен Николай Генов (5 гола). С 10 попадения най-резултатен за нашите бе Михаел Иванов, който игра с контузия в кръста, получена на мача с Латвия. Още 5 попадения добави Божидар Симеонов.

Двама българи отпаднаха от срещата заради травми – Любомир Пенков контузи кръст, а Марио Марев – коляно.

„Успяхме да мобилизираме момчетата и да покажем, че не сме по-слаби от Чехия. Един силен тим, който поздравявам за победата, но с балканския дух, момчетата оставиха лъвските си сърца на терена. Няколко пропуска в нападение и качествата на техния вратар не ни позволиха да грабнем нещо от този мач. А не беше невъзможно. Всички се раздадоха до край, за което им благодаря. Срещу Финландия отборът ще бъде пределно мобилизиран и ще дадем всичко от себе си да вземем първата победа на шампионата“, каза треньорът Виктор Симеонов.

„На косъм бяхме да вземем мача. Чехите са много добър отбор, световна класа, но ние показахме, че можем да се борим. Бяхме надъхани, бяхме готови за победа. Ще дадем всичко от себе си да вземем мача с Финландия, защото той е 100% важен за нас. Срещу тях ще играем за публиката и ще съм горд, ако напълнят залата“, заяви Николай Генов.

В другата среща от нашата група „А“ Финландия – Латвия надви драматично Латвия с 25:24 с обрат в последните секунди. Така Чехия вече е на полуфинал, но с този резултат ние запазваме шансове да продължим напред след въртележка. Утре е почивен ден за шампионата, а в 17 часа на 7 юли срещаме Финландия.

В мачовете от група „Б“ Австрия разби Турция с 32:18, а Словакия надви Грузия с 38:34. Австрия и Нидерландия са с пълен актив от по 4 точки от 2 мача, Словакия има победа и загуба, а Грузия има един успех от 3 срещи. Турция е с 0 т. от 3 мача.

Входът за Европейските шампионати е свободен. Всички срещи се предават директно в ефира на B1B.BOX.

Пълната информация за турнирите ще откриете на http://varna2022ehf.com/

Коментари

Новини Варна