IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
09:00 | 7 август 2022
Обновен: 23:52 | 17 април 2024

Черно море потопи Берое насред Стара Загора

"Моряците" нанесоха втора поред загуба на "Заралии"

По материала работи: Слав Велев
Черно море потопи Берое насред Стара Загора

Снимка: ПФК "Черно море"

Черно море изигра много добър мач като гост и взе трета победа в първенството. Пред погледа на Димитър Бербатов „моряците“ биха като гости Берое с 2:0 в Стара Загора и излязоха временно на трето място с 9 точки.

Подопечните на Илиан Илиев бяха по футболния отбор, нито за момент не оставиха съмнение в превъзходството си и заслужено спечелиха, а дебют за тях записа Алекс Фернандес, който влезе в края.

След изиграването на другите двубои от петия кръг в efbet Лига Черно море може да бъде задминат от един, два или три отбора, но те ще имат мач повече. Както е известно, срещата на Черно море с Левски е отложена и на този етап няма яснота кога ще се играе.

В 6-ата минута Черно море създаде първото чисто положение в срещата. След дълъг пас на Босанчич Виктор Попов пое с гърди, нахлу отдясно в пеналта и незабавно шутира, но вратарят Иван Караджов изби.

В 11-ата минута отново Босанчич изпъкна с дълго подаване към Сердюк. Нападателят пое топката от въздуха, въпреки че бе трудна за овладяване и без да й позволи да падне на земята, прехвърли вратаря, но кълбото мина над гредата.

В 16-ата минута Стив Траоре от домакините се озова на добра позиция отляво, но шутира край дясната странична греда.

В 22-рата минута Васил Панайотов пусна пас от дълбочина, Сердюк пропусна интелигентно и Кета нахлу сам срещу вратаря. Футболистът на Черно море премина край Караджов, когато бе спънат брутално от Лукас Мартинш. Реферът отсъди дузпа и показа жълт картон на защитника на Берое, но след сигнал на ВАР преразгледа ситуацията и изгони Мартинш с директен червен картон. От бялата точка, но вече в 26-ата минута, Евгени Сердюк бе точен с технично изпълнение – 1:0 за Черно море.

Две минути по-късно след пас отляво на Курьор Кета би от воле, но край гредата.

През второто полувреме Черно море пазеше с умна игра преднината си, не позволяваше опасности пред своята врата и търпеливо преследваше шанса си в атака, с който да реши всичко в срещата.

В 59-ата минута Цветомир Панов получи контузия и бе откаран с линейка в болница. Той бе сменен от Мартин Дичев.

В 68-ата минута Сердюк центрира добре отляво и Мазир Сула опита акробатична ножица, но топката мина над гредата. В 79-ата минута отново Сула шутира, но встрани. Малко след това удар на резервата Стефан Велев бе избит от вратаря Караджов в корнер. В последните секунди на 5-минутното продължение Николай Златев напредна отдясно и би по диагонала, но не улучи вратата.

Малко след това обаче Златев все пак се разписа. При корнер пред вратата на Черно море вратарят на заралии Иван Караджов се включи в атака, но след отнета топка и контра Николай Златев насочи топката в празната врата – 2:0 за Черно море. Това бе първи гол на Златев, както за Черно море, така и в елита.

Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Живко Атанасов, Петър Босанчич, Цветомир Панов (59 – Мартин Дичев), Васил Панайотов, Матуеш Клементе (59 – Мартин Дичев), Мазир Сула (86 – Николай Златев), Меди Кета (86 – Алекс Фернандес), Матиас Курьор (77 – Стефан Велев), Евгени Сердюк (ж.к.)

Още снимки от двубоя вижте ТУК

Коментари

Новини Варна