IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
09:40 | 21 август 2022
Обновен: 08:04 | 29 април 2024

Усик успя да защити титлите си в мегабслъсъка с Джошуа

Победата за украинеца дойде след съдийско отсъждане

По материала работи: Слав Велев
Усик успя да защити титлите си в мегабслъсъка с Джошуа

Украинецът Олександър Усик успя да защити световните си титли си в мегабслъсъка с Антъни Джошуа пред препълнената зала в Джеда, Саудитска Арабия. Той продължава да е шампион на WBA (Световна боксова асоциация), IBF (Международната боксова федерация) и WBO (Световна боксова организация), като към тях прибави и престижния пояс на списание "Ring". Победата за украинеца дойде след 115-113, 116-112 и 113-115 съдийски гласа.

Двамата се изправиха един срещу друг за втори път, след като първата среща през септември 2021 завърши отново с категорична победа на Усик.

Първият рунд започна с много залъгващи движения и двамата се изучаваха. Джошуа пробва няколко плахи удара в тялото на шампиона, но нищо по-опасно за Усик.

Във втори рунд Ей Джей получи кроше в главата на, но успя да отговори с десен в тялото на шампиона.

В третия рунд Антъни пласира няколко десни крошета, а Усик използва предимно дясната си ръка.

В четвъртия рунд шампионът отправи няколко леви прави, на които Джошуа отново отговори с десен прав в главата.

В петия рунд Усик успя да задържи Ей Джей на разстояние от него. А мачът бе прекъснат заради неволен удар на Джошуа в таза.

С водещата си ръка в шестия рунд Усик успя да отправи бързи удари в главата и тялото на британеца.

В седмия рунд украинецът отново успя да вкара няколко леви прави в носа на Ей Джей.

Осмият рунд се оказа един от най-добрите за Антъни Джошуа. Той успя да притисне Усик, пласирайки серия от мощни крошета и ъперкъти в тялото на украинеца.

Девети рунд - най-силният рунд за Джошуа. Британецът успя да пласира множество удари с двете ръце в тялото на Усик.

В десетия рунд  Усик успя да отговори на Ей Джей. Той пласира ударни крошета, а Джошуа отвърна с точен десен ъперкът в брадичката на украинеца, но Александър отговори с свой ляв ъперкът.

В 11-ия рунд Усик отново успя да нанесе къси десни крошета.

12-ият рунд се оказа силен за Антъни Джошуа, той успя да пласира мощно ляво кроше, което разклати Усик. Украинецът обаче се съвзе и маркира съперника си с къси десни прави и леви крошета. Джошуа опита финален натиск, но така и не успя да нокаутира съперника си.

Реваншът трябваше да се състои по-рано, но беше отложен заради войната в Украйна. Усик предпочете да се завърне в родината си и да се присъедини към армията, а Джошуа уважи решението му.

Коментари

Новини Варна