IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
09:00 | 26 август 2022
Обновен: 00:14 | 26 април 2024

"Лудогорец" влезе в групите на Лига Европа, ЦСКА приключи с евротурнирите

Орлите се класираха с гол в 120-ата минута от дузпа

По материала работи: Ставри Таргов
"Лудогорец" влезе в групите на Лига Европа, ЦСКА приключи с евротурнирите

ЦСКА загуби с 0:2 от Базел в Швейцария и отпадна от Лига на конференциите с общ резултат от двете срещи 1:2. Двата гола за домакините вкараха Фабиан Фрай (66) и Михаел Ланг (84).

"Армейците" могат само да се гордеят от тазгодишното си представяне в Европа, въпреки че не успяха за трета поредна година да играят в групите на евротурнирите.

Базел пък взе реванш за отпадането си от ЦСКА в плейофите за Лига Европа през 2020 година.

За шеста поредна година Лудогорец се класира за груповата фаза на Лига Европа, след като реваншът с Жалгирис завърши 3:3 след продължения и с общ резултат 4:3 разградчани елиминираха съперника си.

Сблъсъкът във Вилнюс предложи жестока драма и българският отбор стигна до равенството с гол от дузпа на Оливие Вердон в 120-ата минута. Преди това домакините поведоха в резултата още преди да е изминала минута игра с гол на Фабиен Урега.

Разградчани успяха да изравнят и отново да излязат напред в общия резултат в 8-ата минута, но в 16-ата Оливер Буф отново даде преднина на Жалгирис.

Матиас Тисера изравни за "орлите" в 57-ата минута. Ренан Де Оливейра поведе за трети път Жалгирис в 63-ата минута. Резултатът се запази до края на редовното време и двата тима влязоха в продължения.

И в 120-ата минута Лудогорец стигна до дузпа, след като двама бранители на Жалгирис влязоха в краката на Мануел Шоу и реферът от Германия посочи бялата точка. Зад топката застана Оливие Вердон, който направи резултата 3:3 и прати Лудогорец в групите на Лига Европа, а жребият е днес по обяд.

Коментари

Новини Варна