Варна 13°
fallback
Спорт
13:00 | 17 септември 2022
Обновен: 22:23 | 29 април 2024

Републикански турнир по конен спорт се провежда в Екопарк - Варна

Прескачането на препятствия ще се проведе на 18-ти септември, неделя, от 11 ч. в Ботаническата градина

По материала работи: Слав Велев

XVIII Републикански турнир по конкурипик /прескачането на препятствия/ ще се проведе на 18-ти септември, неделя, от 11 ч. в Ботаническа градина- Екопарк край Варна. Събитието се организира със съдействието на дирекция „Спорт“ къч Община Варна. Конкур-ипикът е най-динамичната, интересна и масова дисциплина на конния спорт. В надпреварата жокеите ще мерят сили в шест дисциплини, сред които „Х“ паркур и пони, паркур за аматьори и любители, щафета с подаване на нагайка, паркур с нарастваща височина и надскачане на троен бариер. По време на състезанието на разположение на гостите ще бъде барбекю на открито с кът за хранене.

Турнирът е традиционен и привлича състезатели от цялата страна, а тази година съвпада със 130- годишния юбилей от създаването на Университетски ботанически градини. Наградата е купата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, съобщават организаторите. 

Автор на статията:
Слав Велев
варна 2022 екопарк 18 септември Републикански турнир по конен спорт Екопарк - Варна XVIII Републикански турнир по конкурипик конкурипик Ботаническата градина
0 коментара
fallback
fallback