IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
13:20 | 5 октомври 2022
Обновен: 08:41 | 25 април 2024

С 5 отбора ще участва СКХМ „Хера – Варна“ в шампионата по хандбал

Първи започват надпреварата от новото първенство в зона „Черно море“ девойките младша възраст

По материала работи: Ставри Таргов
С 5 отбора ще участва СКХМ „Хера – Варна“ в шампионата по хандбал

Пет формации ще защитават имиджа на хандбалния клуб „Хера – Варна“ в държавния шампионат за момичета през сезон 2022/2023 г. Клубът, който бе сформиран миналата година с идеята да върне женския хандбал в морската столица след близо 15-годишно прекъсване, е подготвил отбори във възрастовите групи до 10, 11, 12, 14 и 16 г.

Първи започват надпреварата от новото първенство в зона „Черно море“ девойките младша възраст (14-годишните момичета). На 15 октомври в зала „Б. Боянов“ в Нови пазар ще се завърти стартовият турнир от шампионата с участието на „Хера – Варна“ и съставите на „Васил Левски“ (Нови пазар) и „Шумен 98“. Трите тима ще изиграят мачове всеки срещу всеки. Варненските таланти се готвят под ръководството на треньорките Димка Предьова и Гергана Ефтимова.

„През летните месеци наблегнахме на сериозни тренировки. Използвахме да поработим доста време и на плажа. Смятам, че сме добре подготвени и очаквам хубави победи още в първия турнир“, сподели треньорката Гергана Ефтимова.

Въпреки заявеното участие с пет отбора в шампионата, „Хера – Варна“ няма да домакинства на турнир от зоната поне до края на тази календарна година.

Причината е фактът, че клубът все още не разполага със зала за тренировки, което се оказва сериозен проблем. „Търсим варианти за решаване на въпроса със залата. Засега влизаме в понеделник, сряда и петък в зала „Владислав“ на спортния комплекс „Черно море“, но това е временно решение.

Надявам се към нашия млад клуб да погледнат и хора от бизнеса, защото сме се заели с истински благородна кауза – да учим децата на спорт, а това е много важно в днешно време и за физическото, и за психичното здраве на подрастващите“, коментира Николинка Янкова, президент на клуба.

Тя добави, че в най-малката възрастова група – до 10 г., в клуба все още има свободни места за момичета. Тренировките в зала „Владислав“ са в понеделник, сряда и петък от 19 ч.

Надпреварата в останалите 4 възрасти също е на турнирен принцип. Мачовете за девойките до 16 г. започват на 23 октомври, а останалите турнири са през ноември. Най-добрите отбори от четирите национални зони се класират за финалите.

Коментари

Новини Варна