IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
12:20 | 16 октомври 2022
Обновен: 03:35 | 25 април 2024

Спартак Вн излиза срещу първия в класирането

Срещата с ЦСКА 1948 е от 18:15 часа на стадион „Витоша“ днес

По материала работи: Слав Велев
Спартак Вн излиза срещу първия в класирането

Графика: ДиемаСпорт

ЦСКА 1948 и Спартак Варна излизат един срещу друг в първия неделен двубой от 14-ия кръг в efbet Лига- Срещата на стадион „Витоша“ стартира в 18:15 часа  днес, предаде Gong.bg.

Мачът противопоставя първия срещу последния във временното класиране в първенството преди началото на този кръг. „Червените“ обаче бяха изпреварени от ЦСКА в съботния ден и сега ще търсят нов успех, с който да се върнат на върха. ЦСКА 1948 взе само точка от домакинството си на Черно море в предишния кръг и ще са пределно амбицирани за успех срещу „соколите“.

За този двубой Карлос Охене е наказан и няма да бъде на разположение на старши треньора Любослав Пенев. Тимът обаче все още няма загуба на собствения си стадион в Бистрица.

Клубът е близо и до подпис с българския вратар, който през цялата си кариера е играл в Германия - Мартин Величков.

„Подхождаме сериозно и професионално, не подценяваме абсолютно нито един отбор, нито аз, нито моите колеги. Обяснил съм на момчетата, че няма никакво значение срещу какъв отбор се изправяме, дали ще е първи, втори или последен. Няма значение, че е по-назад, това е съперник, който подобрява играта си непрекъснато и в никакъв случай няма подценяване. Ще подходим сериозно и отговорно. Най-вероятно ще има промени“ каза Пенев на пресконференцията преди двубоя.

Спартак пък загуби в последния кръг домакинството си на Локомотив Пловдив и е в поредица от два поредни мача без успех. Наставникът на тима Тодор Киселичков сподели, че трябва повече прецизност при завършващия удар след поражението от „черно-белите“.

„Соколите“ са най-слабият гост в първенството със само една точка спечелена далеч от дома и голова разлика 4:18. Варненци са и с най-много допуснати голове от всички отбори в efbet Лига.

В последните дни се появиха и информации, че в клуба се готви сериозна чистка през зимната пауза.

Коментари

Новини Варна