IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
13:15 | 28 октомври 2022
Обновен: 00:29 | 26 април 2024

Община Варна и клубовете по водна топка и синхронно плуване се "хванаха за косите"

Предложени са варианти за работата на ПК „Приморски“, спортистите ги отказват

По материала работи: Слав Велев
Община Варна и клубовете по водна топка и синхронно плуване се "хванаха за косите"

Снимка: Община Варна

Община Варна е предложила алтернативни варианти за тренировка на клубовете по водна топка и синхронно плуване, заради временно затваряне на един от басейните в ПК "Приморски" - "Алекси Алексиев". Проведена е работна среща с родители и с представители на всички клубове, предложен е вариант за премахване на коридорите в закрития басейн „Юлиян Русев“, за да могат да бъдат провеждани тренировки водна топка и синхронно плуване. Представителите на клубовете по водна топка обаче са отказали.

Това стана ясно на пресконференция днес с участието на Коста Базитов, зам.-кмет,  Венцислав Младенов,  директор на ОП „Спорт Варна“ и Кристиан Димитров, директор на дирекция „Спорт“. По време на брифинга бе припомнено, че Община Варна изцяло поема издръжката на спортните бази и покрива всички разходи по експлоатация на плувните съоръжения. Спортните клубове  ги използват абсолютно безвъзмездно. Таксите, които родителите плащат за тренировки на децата, не влизат в общината, а отиват директно в съответните клубове. 

На 01.10.2022 г. е започнала годишната профилактика на басейн "Алекси Алексиев", като по график той е трябвало да бъде отворен на 14.10.  Междувременно, заради икономическата криза и тройно увеличените цени на препаратите за обработка на водата, фирмата, която ги доставя, е прекратила договора си с общината.

  От ОП "Спорт Варна" веднага са инициирали нова обществена поръчка по ЗОП за избор на доставчик на препаратите. Ако поръчката не бъде обжалвана, минимумът за избор на изпълнител е около два месеца. Венцислав Младенов припомни още, че годишната издръжка на ПК "Приморски" е около 40 млн. лв., като за препарати се заделят около 200 000 лева. С новите цени сумата, необходима за химикали, ще стане около половин милион лева. 

Коментари

Чичо Яни ( преди 1 година )
Те в издръжката включват и краденето. И то е издръжка.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
опетков ( преди 1 година )
Не може да бъде годишната издръжка на два открити и един малък закрит басейн да е 40 млн лева. Това е абсурд. За тези пари могат да се построят 10 нови басейна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна