IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
14:00 | 29 октомври 2022
Обновен: 21:09 | 16 април 2024

Спортни клубове от Варна излязоха на протест заради неработещ басейн

Спирането на съоръжението е заради поскъпналите химически препарати за обработка на водата

По материала работи: Ставри Таргов
Спортни клубове от Варна излязоха на протест заради неработещ басейн

Снимка bTV

Спортни клубове от Варна излязоха на протест заради неработещ басейн. От началото на месеца басейн „Алекси Алексиев“, част от плувен комплекс „Приморски“, е затворен и това прави невъзможно провеждането на тренировъчен процес на отборите по водна топка и синхронно плуване.

Съоръжението е използвано от общо 9 клуба, което е над 1000 спортисти. Те години наред тренират усърдно за високи резултати. Първоначално басейнът е изпразнен заради профилактика, но в последствие се появява и проблем, обясниха от общината.

Фирмата, доставяща химически препарати за обработка на водата, отказала да продължи да го прави на договорените условия, тъй като цените се били вдигнали и сега трябвало да се прави нова обществена поръчка.

Представители от спортните клубове обясниха, че тренировки по синхронно плуване биха могли да се водят само в началото на състезателния сезон. В момента вече сезонът е напред в състезанието.

Те обясниха, че при липса на необходимата дълбочина и пространство, годината е поставена под въпрос и не може да бъде тренирано нормално и ефективно.

В най-добрия случай басейн "Алекси Алексиев" ще заработи отново в края на годината или началото на следващата, съобщава bTV.

Коментари

Новини Варна