IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
14:20 | 22 ноември 2022
Обновен: 11:28 | 19 април 2024

Първа голяма изненада: Саудитска Арабия победи Аржентина

Това стана след обрат

По материала работи: Ставри Таргов
Първа голяма изненада: Саудитска Арабия победи Аржентина

Отборът на Аржентина сензационно загуби от Саудитска Арабия с 1:2 в двубой от в група С на световното първенство по футбол в Катар.

В началото на двубоя съдията Славко Винчич от Словения отсъди малко спорен наказателен удар за задържане на Леандро Паредес. Капитанът на двукратните световни първенци Лионел Меси бе точен от дузпата в 10-а минута в 20-ия си мач на мондиал, с което е само на мач от рекорда на Диего Марадона.

Меси стана и петият футболист, вкарал гол на четвърто световно след Пеле, Уве Зеелер, Мирослав Клозе и Кристиано Роналдо, като се разписа за осми път на шампионати на планетата.

До края на полувремето Аржентина вкара още три пъти чрез Меси и два пъти Лаутаро Мартинес, но във всеки от тези случаи попаденията биваха отменяни след намесата на ВАР заради минимални засади.

В началото на втората част Саудитска Арабия нанесе своя удар в рамките на пет минути. Салех ал Шехри направи 1:1 в 48-ата след самостоятелен рейд от ляво и хубав диагонален удар. В 53-ата, след като преодоля четирима защитници, Салем ал Даусари вкара втори гол за тима на селекционера Ерве Ренар с шут в далечния ъгъл на вратаря Емилиано Мартинес.

Селекционерът на „гаучосите“ Лионел Скалони реагира със смени и тотален натиск към саудитския страж Мохамед ал Оаис. Атаките на Аржентина бяха доста хаотични и не доведоха до нищо въпреки 15-те минути добавено време, съобщава БНР.
 

Коментари

Новини Варна