IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
08:45 | 7 декември 2022
Обновен: 01:44 | 26 март 2024

Португалия премаза Швейцария и е на 1/4-финал в Катар

Мароко изхвърли Испания от Мондиала, иберийците се провалиха на дузпи

По материала работи: Слав Велев
Португалия премаза Швейцария и е на 1/4-финал в Катар

Португалия премаза Швейцария дори и без Роналдо и е на 1/4-финал в Катар. В същото време Испания падна от Мароко в 1/8 финала с дузпи.

Португалия изигра най-силния си мач от началото на Световното първенство в Катар и разгроми с 6:1 Швейцария в последен 1/8-финален двубой на турнира. Над всички на терена беше нападателят на Бенфика Гонсало Рамош, който записа хеттрик (17’, 50’ и 67’). Освен него за „мореплавателите“ се разписаха Пепе в 33-ата, Рафаел Герейро в 55-ата и Рафаел Леао в добавеното време на сблъсъка с красиво изпълнение. Почетното попадение за „кръстоносците“ реализира Мануел Аканджи в 58-ата минута.

Иберийците не оставиха съмнение кой е по-добрият отбор на терена и напълно заслужено стигнаха до разгромния резултат. По този начин португалците станаха последният ¼-финалист на Мондиала, където ще се изправят срещу сензацията Мароко, който отстрани сензационно световният шампион от 2010-а година Испания след изпълнение на дузпи.

Тимът на Луис Енрике не вкара нито веднъж от три удара от бялата точка, заради което отстъпи с 0:3. Пабло Сарабия уцели гредата, а шутовете на Карлос Солер и Серхио Бускетс бяха спасени от вратаря на Севиля Янус Буну. В същото време мароканците реализираха три от четири дузпи, като пропуснаха само веднъж. Точка на спора в стил “Паненка” сложи Ашраф Хакими. 

Редовното време и продълженията завършиха при 0:0, като в последните секунди Сарабия удари греда. Победителят ще срещне на четвъртфиналите Португалия или Швейцария.

Коментари

Новини Варна