IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Спорт
08:30 | 11 декември 2022
Обновен: 10:38 | 16 април 2024

Драма в Катар! Мароко излъга Португалия, а Франция - Англия

Полуфиналите са във вторник и сряда от 21 часа

По материала работи: Слав Велев
Драма в Катар! Мароко излъга Португалия, а Франция - Англия

Роналдо не успя да сдържи сълзите си на път към съблекалните/Кадър: Диема Спорт 3

Пореден драматичен ден на финалите на световното първенство в Катар. Португалия и Англия си тръгнаха от Мондиала.

Приказката на Мароко продължава. След като отстраниха колосите Белгия и Испания, сега "атласките лъвове" записаха най-голямата победа в историята си.

Мароко тресна 1:0 суперфаворита Португалия и е на 1/2-финал. "Атласките лъвове" са първия тим от Африка, който достига до топ 4 на световно първенство.

Африканците излъгаха европейския шампион от 2016 година с гол на Ен-Несири в края на първата част.

Голямата звезда на Португалия - Кристиано Роналдо, отново остана резерва, но се появи на терена още в 51-ата мин.

С появата си на терена Роналдо записа своя 196 мач за родината си. Така той се изравни с Бадер ал Мутава от Кувейт, който бе световен рекордьор.

Мароко пък продължава да няма допуснат гол от противник за целия мондиал. Единственото попадение във вратата на африканците бе вкарано...от техен играч.

В мач, достоен за финал Англия и Франция изиграха зашеметяваща среща помежду си от 1/4-финалите на Мондиал 2022, в която "Петлите" ликуваха с 2:1.

Още в началото Орелиен Чуамени откри резултата, а след това пропуските пред Юго Лорис се заредиха един след друг. В началото на второто полувреме Хари Кейн изравни от дузпа, след което и двата отбора имаха отлични шансове да поведат.

Но късметът се усмихна на настоящия световен шампион. С 4-ия си гол в турнира Оливие Жиру даде преднина на Франция и само няколко минути по-късно драмата стана пълна. Кейн изпусна втората дузпа за Англия в мача и това се оказа фатално за "Трите лъва".

В спор за място на финала Франция среща сензацията Мароко, който елиминира Испания и Португалия. Другият 1/2-финал на Мондиал 2022 противопоставя Хърватия и Аржентина. 

Полуфиналите са във вторник и сряда от 21 часа. На 13 декември един срещу друг в битка за финала се изправят отборите на Аржентина и Хърватия, а на 14 декември играят Франция срещу Мароко.

Коментари

Новини Варна