IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
15:32 | 6 януари 2023
Обновен: 03:26 | 15 април 2024

Джанлука Виали почина на 58 г. от рак

Преди няколко дни той обяви, че се оттегля временно от поста шеф на делегацията на националния отбор на Италия

По материала работи: Ставри Таргов
Джанлука Виали почина на 58 г. от рак

Бившият италиански национал Джанлука Виали си отиде от този свят на 58-годишна възраст след дълга битка с тежко заболяване.

Бившият нападател на Сампдория, Ювентус, Челси и Италия се бори от години с рак на панкреаса. Преди няколко дни Виали обяви, че се оттегля временно от поста шеф на делегацията на националния отбор на Италия.

Виали се бори с проблема пет години. Първоначално лечението работеше добре и той се завърна към работата и бе част от тима на Манчини, който спечели Евро 2020.

Виали е роден на 9 юли 1964 г. в Кремона. Първият му отбор е Кремонезе, играе още за Сампдория, където печели титлата заедно с Роберто Манчини, Ювентус и Челси, където е също и играещ треньор.

Виали има 59 мача за италианския национален отбор и спечели Шампионската лига с Ювентус, преди да се присъедини към Челси през 1996 година и да стане играещ-мениджър през 1998 година.

Той премина в Ювентус през 1992 година за тогавашния рекорден трансфер от 12 милиона паунда, след като спечели титлата в Серия А и Купата на носителите на национални купи през осем сезона със Сампдория.

Виали беше първият италианец, тренирал отбор от Висшата лига, поемайки поста в Челси от уволнения Рууд Гулит и поведе "сините" до триумф в Купата на лигата, Купата на носителите на купи и Суперкупата на УЕФА.

Той също така изведе Челси до победа във финала за ФА Къп през 2000 година и Чарити Шийлд, но беше уволнен в началото на следващия сезон след слаб старт.

Нападателят също имаше и кратък период в Уотфорд, тогава във второто ниво Чемпиъншип, съобщава Gol.bg.

Коментари

ГРАД КОЗЛОДУЙ ( преди 1 година )
БОГ да го прости МИР на ДУШАТА му
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна