IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
16:40 | 28 януари 2023
Обновен: 01:11 | 29 март 2024

Черно море намери новия Родриго

Алекс Фернандес може да се окаже точният човек зад нападателя

По материала работи: Слав Велев
Черно море намери новия Родриго

Снимка: ПФК "Черно море"

Алекс Фернандес е само на 20 години, но е на път да си извоюва титулярното място в Черно море през пролетта. Поглед върху играта, прилична техника, бърза игра с топката и силен ляв крак. Все неща, които звучат адекватно за профила на втори нападател, или атакуващ полузащитник. 

Той бе привлечен от бразилския Сантос (U20) през лятото на миналата година. Макар и на крехка възраст, сякаш адаптацията му към родния футбол не му е проблем. Този сезон той записа вече 11 мача за Черно море (9 за първенство и 2 за купата). В 5 от тях кариоката дори започна в стартовите 11. Илиан Илиев го използва и на крилото, и зад нападателя. Във втората си роля Алекс загатва, че се чувства по-комфортно. Наред с останалите си качества, той прави впечатление и с липсата на егоизъм пред гола, пише "Дарик".  

След раздялата с Родриго Енрике миналата зима, на тази позиция се отвори дупка. Още повече, че няколко месеца по-рано Илиан Илиев JR, който се представяше стабилно на този пост, също бе трансфериран. Старши треньорът на "моряците" пробва няколко варианта за тази позиция, като и Мат Курьор бе сред тях, но сега и той не е част от отбора. Дали играчът с №11 е точният човек, който да запълни празнината след трансфера на Родриго, ще се разбере през пролетта.  Алекс за сега не показва типичния за Родриго дрибъл, но пък впечатлява с това, че не задържа излишно топката и търси постоянно комбинативността. Загатва, че е отборен играч. Това, което още му липсва, е голът. Алекс е продукт на школата на Сантос, а това задължава. Със сигурност Илиан Илиев ще иска много повече от него, за да го превърне в играч, който да решава мачове.

Коментари

Новини Варна