IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
13:00 | 7 март 2023
Обновен: 22:58 | 22 април 2024

Победителят в регата "3 март" бе излъчен в последната гонка между 4 лодки

Борбата беше между Николай Станев от Балчик и Михаил Копанов от Бургас

По материала работи: Ставри Таргов
Победителят в регата "3 март" бе излъчен в последната гонка между 4 лодки

Във водите на Варненското езеро се проведе регата 3 март, която откри ветроходния сезон 2023. В състезанието участваха 13 лодки Ял 6 от 7 ветроходни центъра в България - Видин, София, Казанлък, Търговище, Балчик, Варна и Бургас.

Проведоха се 7 гонки, както бе по програма при променливи атмосферни условия, като вятърът беше различен по сила и посока. Състезанието беше изключително оспорвано до последната гонка, което не се беше случвало отдавна. Преди последната гонка за първото място шансове имаха 5 лодки с 5-членен екипаж, като 4 от тях бяха в рамките на 1 точка.

Борбата беше между Николай Станев от Балчик и Михаил Копанов от Бургас, като спорът се реши преди последната веха. В крайна сметка главният съдия Росен Марангозов обяви за победил екипажът с рулеви 58-годишния Копанов от яхтклуб Бургас.

На второ място завърши екипажът на Васил Беязов от ЦСЯК Академик София. Трети е екипажът на Явор Колев от Ултрамарин СКВ. Четвърти остана лодката на Николай Станев от Балчик.

Регата 3 март бе и държавно първенство за лодки Ял 6. Организатори бяха морски клуб Приятели на морето и СК Черно море Бриз със съдействието на Община Варна и Българската федерация по ветроходство.

Следващата ветроходна проява е най-масова от календара - 43-тата международна регата Бриз от 6 до 9 април.

Коментари

Новини Варна