IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
09:00 | 28 март 2023
Обновен: 20:37 | 1 май 2024

България с поредно поражение по пътя към Евро 2024

"Трикольорите" допуснаха три гола от Унгария във втория си мач

По материала работи: Слав Велев
България с поредно поражение по пътя към Евро 2024

 

Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по футбол допусна загуба с 0:3 при визитата си на Унгария в двубой от втория кръг на група G от квалификациите за Евро 2024 в Германия.

„Маджарите“ откриха резултата стадион „Пушкаш Арена“ в 7-ата минута, когато след късо изпълнение на ъглов удар топката попадна в краката на Доминик Собослай, който проби отляво в наказателното поле на „трикольорите“, капитанът на домакините пусна успореден пас към Роланд Салай, чийто удар бе спасен от вратаря Даниел Наумов, но при добавката Балинт Вечей се разписа от непосредствена близост, предаде БНТ.

Унгария удвои преднината си в 25-ата минута чрез Доминик Собослай, който стреля отлично от пряк свободен удар зад дъгата на пеналтерията на България, пращайки неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на стража Наумов.

Съставът на Марко Роси направи преднината си класическа в края на първата част. Капитанът и голмайстор Собослай получи топката в половината на „лъвовете“, направи силен индивидуален рейд към наказателното поле на националите ни и пусна извеждащо подаване към Бендегуз Бола, което бе изчистено със шпагат от Валентин Антов, но кълбото попадна в обсега на Мартин Адам, който с техничен изстрел по земя се разписа в далечния долен десен ъгъл на вратата.

Първият точен изстрел на България към вратата на Угария бе отправен в 63-ата минута, когато Филип Кръстев центрира от ъглов удар в наказателното поле на „маджарите“, Вили Орбан изчисти топката с глава и тя попадна в Георги Русен на границата на наказателното поле, който нанесе хуба изстрел от воле от въздуха, но вратарят Денес Дубиш спаси.

В последните секунди на редовното време появилият се от резервната скамейка Лоик Него промуши топката между краката на вратаря Даниел Наумов, но бранителят Валентин Антов притича и изчисти топката от голлинията, предотвратявайки четвърти гол в нашата врата.

Загубата остава селекцията на Младен Кръстаич на дъното в класирането на група G без точков актив. Пред нас е тимът на Литва, лидер е Сърбия с 6 точки, Унгария заема второто място с 3 пункта, а трети е съставът на Черна гора също с 3 п.

Стартовите състави:

Унгария: 1.Дибуш, 2.Ланг, 4.Шалай, 6.Орбан, 8.Наджи, 9. Адам, 11 Керкез,14.Бола, 20.Салай, 10. Собошлай, 23.Вешчей.

България: 1. Наумов, 2. Марков, 23. Антов, 5. Гълъбов, 8. Карабельов, 4. Груев, 13. Стоянов, 16. Петков, 18. Илиев, 11. Десподов, 9. Делев.

Коментари

Новини Варна