IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
09:00 | 10 април 2023
Обновен: 06:31 | 1 май 2024

Черно море победи Хебър

Атанас Илиев донесе минимална победа на "моряците"

По материала работи: Слав Велев
Черно море победи Хебър

Черно море победи Хебър с 1:0 в мач от 25-я кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Атанас Илиев, което се оказа и победно. С този успех Черно море е 6-и с актив от 42 точки, а Хебър остава на незавидната 15-а позиция с едва 16 пункта на сметката си.

В 5-а минута дойде първата по-интересна ситуация в сблъсъка, след като Алекс Фернандес от Черно море опита изстрел от солидна дистнация, който профуча встрани от лявата греда на Дебърлиев. В следващите минути преобладаваха здравите единоборства, като и двата отбора не отстъпваха. Черно море бе по-активният тим, но Хебър бе достатъчно организиран в защита и не допускаше ситуации пред вратата си.

Октай Хамдиев от Хебър напредна добре в 34-а минута и влезе в наказателното поле, а накрая опита удар по диагонала, който премина над напречната греда на Иван Дюлгеров. Битката в средата на терена продължи, а това бяха и всички по-интересни положения пред двете врати за първата част.

В 53-а минута Георги Търтов напредна добре по десния фланг, след което опита удар, но Дюлгеров се намеси. Имаше и добавка от играч в зелено, но стража на Черно море отново беше на ниво и изби. Само пет минути по-късно Исмаил Иса добре свали топката на границата на наказателното поле за Васил Панайотов, който стреля, без да се колебае, но Петър Дебърлиев успя да се намеси и да избие в корнер.

В 73-а минута Атанас Илиев чудесно подаде за Александър Василев, който направи страхотен финт, а след това стреля с десния крак, но опитът му бе безкрайно неточен. Пет минути след това Георги Вълчев допусна груба грешка, която позволи на Атанас Илиев от Черно море да остане очи в очи с вратаря на Хебър, а нападателят хладнокръвно успя да завърши, за да открие резултата.

Две минути преди края на срещата Хебър организира страхотна атака, пир която Лорен Марузин успя със сетни усилия да центрира към Георги Вълчев, който опита акробатичен удар, но топката премина малко над напречната греда на Черно море.

Във втората минута на добавеното време Николай Златев си спечели пространство и реши да стреля извън наказателното поле. Опитът му бе добър, но Петър Дебърлиев блесна със страхотно спасяване.

Това бе и всичко в срещата. Черно море се наложи над Хебър с 1:0, а Атанас Илиев донесе победата на "моряците".

Хебър е в трудна ситуация, като отборът има само една победа в първенството от февруари месец насам. Последната победа на тима от Пазарджик като домакин датира от октомври месец, като тя дойде срещу Локомотив София. Хебър е на предпоследно място в класирането с 16 пункта и всяка точка ще бъде ценна, тъй като тимът се бори за своето оцеляване.

Черно море успя да изненада ЦСКА на стадион "Българска Армия" за Купата на България, като отстрани "червените" с 2:1. Сега тимът на Илиан Илиев ще трябва да се фокусира върху вътрешното първенство, тъй като "моряците" се борят да бъдат в топ 6, а имат само една точка пред преследвачите си. Основният проблем на Черно море и отбелязването на попадения, макар че тимът се слави с една от най-добрите защити в лигата.

“Получихме доста картони, а противникът – твърде малко. Най-интересното е, когато един от моите помощници разговаря със страничния, отговорът беше – нали знаеш как е.”

Това заяви Любо Пенев след загубата на своя тим от Черно море.

“Работим много добре. Момчетата се отнасят изключително сериозно и професионално, което ми харесва. Ще има резултати. Днес не заслужавахме да загубим в никакъв случай. Имаме домакински мачове и гостувания. Те следват един след друг. От утре се подготвяме за предстоящия мач. Дано излезе тази програма веднъж завинаги, за да може да си направим и нашата. Да направим план за тренировка, къде ще пътуваме. Не е нормално кръг за кръг и не е трудно”, сподели още той.

Стартови състави:

Хебър: 1. Петър Дебърлиев, 28. Осира Корнел, 33. Стефан Цонков, 44. Николай Николаев, 55. Георги Вълчев, 99. Архан Исуф, 8. Алехандро Гарсия, 97. Венсан Марсел, 98. Георги Търтов, 39. Анте Живкович, 77. Октай Хамдиев

Треньор: Любослав Пенев

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 2. Цветомир Панов, 6. Виктор Попов, 71. Васил Панайотов, 77. Стефан Велев, 10. Велислав Василев, 19. Александър Василев, 11. Алекс Фернандес, 86. Исмаил Иса

Треньор: Илиан Илиев

Коментари

Новини Варна