IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
14:20 | 11 април 2023
Обновен: 19:18 | 6 май 2024

Момичетата на „Хера – Варна“ стигнаха финалите на държавното по хандбал

Мачовете бяха в зала „Арена Бяла“

По материала работи: Ставри Таргов
Момичетата на „Хера – Варна“ стигнаха финалите на държавното по хандбал

Момичетата на „Хера – Варна“ се класираха за финалите на държавното първенство по хандбал при 11-годишните. Това стана ясно след приключване на двубоите от последния турнир в зона „Черно море“.

Мачовете бяха в зала „Арена Бяла“. Там възпитаничките на треньорките Гергана Ефтимова и Димка Предьова записаха победа срещу тима на „Васил Левски“  (Нови Пазар) с 13:2 и отстъпиха пред лидера „Бяла“ с 5:23. Това ги класира втори в зоната с актив общо от 6 победи и 2 загуби при голова разлика 118:62 и им донесе сребърни медали.

„Доволна съм много от момичетата и съм горда с тях. Въпреки краткото време за подготовка и проблеми със залата успяха да се мобилизират, да играят на ниво във всички турнири и заслужено продължават напред“, сподели Николинка Янкова, президент на СКХМ „Хера – Варна“.

„Отборът ни е заедно само от година, класирането ни за финалите вече е голям успех. Тепърва ще надграждаме много“, оптимист е треньорката Предьова. „Сериозните тренировки и старанието на момичетата дадоха резултат. Продължаваме в същия дух“, категорична е треньорката Ефтимова.

В двата мача в „Арена Бяла“ най-резултатна е капитанката Хелин Неджатиева общо с 14 попадения. 2 гола срещу „Бяла“ има Симона Златева, 2 бележи и Ая Арнаудова срещу „Васил Левски“.

На вратата и в двете срещи е отличната Виктория Иванова, а за варненки играят още Преслава Димова, Магдалена Цветкова, Мелинда Ахмед, Аделина Янева, Мария Костадинова, както и двете нови попълнения, паснали много добре в състава - Симона Стоянова и Иванина Маринова.

Финалите на държавния шампионат са идния месец в Бяла.

Коментари

Новини Варна