IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
09:20 | 14 април 2023
Обновен: 20:38 | 29 април 2024

Тервел Пулев нокаутира американец

"Малката кобра" спечели още в третия рунд

По материала работи: Слав Велев
Тервел Пулев нокаутира американец

Снимка: Lap.bg

Тервел Пулев нокаутира американец още в третия рунд. Нашият боксьор се завърна на ринга след 334 дни пауза. Тервел Пулев нокаутира американеца Джоел Ходжгрийн в края на третия рунд.

Българският боксьор записа 17-ата си победа (14-та с нокаут) и напълно заслужено ръката му беше вдигната в зала “Хангар” в Коста Меса. Противникът се опитваше с някои хитри прийоми да избегне поражението, но бе намерен с тежко дясно кроше и пратен в нокдаун в края на третата част, предаде Спортал.

Въпреки че гонгът го спаси, той и неговият екип решиха да си прекратят мъките и развяха бялата кърпа, а Пулев беше обявен за победител. В лагера на Тервел, както винаги, беше и по-големият му брат Кубрат.

Първи рунд

Цели четири пъти съперникът на Пулев се навеждаше при скъсена дистанция и затрудняваше българина в пласирането на удари, макар и по нечист начин. Тервел все пак пласира един добър ляв прав в главата на противника и изглеждаше, че е направил повече, за да вземе рунда.

Втори рунд

Американецът поддържаше добре далечна дистанция, но Тервел го намери с ляв-десен прав в самия край на втория рунд и определено го разлюля. Последният гонг попречи на българина да завърши атаката си и да завърши двубоя, но все пак записа отчетливо попадение, което му даваше предимство в срещата. Вече дори реферът на ринга направи няколко забележки на Ходжгрийн за постоянното му навеждане и приклякване.

Трети рунд

Пулев вкара в употреба ъперкътите в тялото и отново намери съперника си с дясно кроше, които го пратиха в нокдаун. При предишния такъв случай реферът бе отсъдил избутване, но сега нямаше как да не започне отброяване. Американецът се справи с изправянето, но от ъгъла му решиха да хвърлят кърпата в края на рунда. Ходжгрийн и без това не можеше да диша от изтощение, а и вече бе изял доста бой, което мотивира решението му да си спре мъките.

Коментари

Новини Варна