IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
09:00 | 20 април 2023
Обновен: 06:25 | 29 април 2024

"Ман" С и "Интер" продължават битката в ШЛ

Отстраниха съответно "Байерн" М и "Бенфика"

По материала работи: Ставри Таргов
"Ман" С и "Интер" продължават битката в ШЛ

Манчестър Сити и Интер се класираха за полуфиналите в Шампионската лига, след като не позволиха изненади в своите мачове-реванши. Шампионът на Англия постигна равенство 1:1 като гост на Байерн (Мюнхен) и оформи общия резултат от двата мача на 4:1.

Интер също узакони мястото си сред топ 4 на турнира след 3:3 над Бенфика на „Сан Сиро“. „Нерадзурите“ спечелиха първата среща в Лисабон с 2:0.

На „Алианц арена“ Байерн започна силно срещата и още в 17-та минута Лерой Сане беше изведен сам срещу Едерсон, но прати топката в аут. Малко след това Упамекано спъна откъсващия се Холанд и получи директен червен картон. Секунди по-късно французинът си отдъхна, след като след преглеждане на ситуацията с ВАР стана ясно, че нападателят на Манчестър Сити е бил в засада. Така червеният картон беше отменен.

В 35-та минута Упамекано пак се забърка в сериозен инцидент, след като направи дузпа за гостите. Защитникът игра с ръка в наказателното си поле след удар на Гюндоган. Холанд обаче стреля над вратата и пропусна от бялата точка.

Байерн започна силно и второто полувреме и в 55-та минута удар на Коман мина на сантиметри от целта. Последва мълниеносна контраатака, при която Де Бройне изведе Холанд в наказателното поле на „баварците“ и норвежецът този път не сбърка – 1:0 за Манчестър Сити.

В края на срещата Байерн получи право да изпълни дузпа и капитанът на тима Йошуа Кимих не сгреши за крайното 1:1.

В Милано Интер започна много силно срещата и поведе в резултата след само 14 минути игра. Николо Барела проби в наказателното поле при едно бързо нападение, нагласи си топката на по-слабия си ляв крак, но с премерен удар по диагонала прати кълбото в горния ъгъл – 1:0 за Интер.

„Нерадзурите“ имаха още няколко изгодни положения за гол през първото полувреме, но Джеко и Мартинес направиха пропуски пред вратата на португалците.

Бенфика изравни в 38-та минута, когато Рафаел Силва центрира от дясното крило, а Орснес на метри от вратата насочи топката с глава под гредата – 1:1.

След почивката гостите имаха претенции за дузпа, след като в 54-та минута Орснес падна в наказателното поле след съприкосновение с Лаутаро Мартинес.

Реферът обаче бе категоричен, че нарушение няма. Така се стигна до 65-та минута, когато Федерико Димарко проби по крилото и намери на метри от вратата Лаутаро Мартинес, който с лекота реализира за 2:1.

В 78-та минута „нерадзурите“ вкараха и трети гол. Димарко отново влезе в ролята на асистент, след като намери в наказателното поле Хоакин Кореа.

Аржентинецът стреля технично към далечния ъгъл и с помощта на страничната греда направи 3:1.

В заключителните минути Бенфика върна още един гол. Антонио Силва реализира за 2:3, разписвайки се с глава след центриране на Алекс Грималдо. В продълженията португалците вкараха и трети гол чрез Петър Муса, но за повече време нямаше.

В полуфиналите Манчестър Сити ще се изправи срещу Реал (Мадрид), а Интер ще срещне градския си съперник Милан. Мачовете са на 9/10 май, а реваншите по-късно, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна