IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
10:40 | 28 април 2023
Обновен: 00:37 | 30 април 2024

Варна е домакин на състезание по спортно катерене

В него ще вземат участие над 100 деца, юноши и девойки

По материала работи: Ставри Таргов
Варна е домакин на състезание по спортно катерене

На 29 и 30.04.2023 г. град Варна ще е домакин на открито състезание по спортно катерене за деца, юноши и девойки. Събитието ще се проведе на изкуствената стена за катерене в зала “Владислав”, спортен комплекс “Черно море” - ул. Никола Вапцаров 5.

В състезанието ще вземат участие над 100 състезатели от България, като и гости от Македония и Румъния. Дисциплините ще са две - скорост и трудност, като и двете ще носят точки на участниците за определяне на носителите на Купа “България” в края на годината.

Входът за зрители е свободен, като по традиция най-атрактивни се очаква да бъдат финалите на различните възрастови групи в дисциплината “Трудност”, които по програма ще се състоят в интервала между 15:30 и 18:00 ч. и в двата състезателни дни.

Състезанието се организира от Клуб по спортно и скално катерене “Варнаклайминг” съвместно с Българска федерация по катерене и алпинизъм и с подкрепата на Община Варна. 

Организаторите заедно с партньорите и спонсорите си поставят за цел това събитие да бъде и крачка към провеждане на Балканско първенство във Варна през 2023 година, а в следващите години и на Европейско първенство по спортно катерене.

Коментари

Новини Варна