IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
09:00 | 4 май 2023
Обновен: 14:08 | 4 май 2024

Черно море взе точка в Кърджали

"Моряците" и Арда завършиха двубоя при резултат 2:2

По материала работи: Слав Велев
Черно море взе точка в Кърджали

Черно море завърши 2:2 при гостуването си на Арда в Кърджали от 29-ия кръг на efbet лига. След това равенство „моряците“ остават на пето място в класирането с 50 точки.

Футболистите на Илиан Илиев поведоха в резултата през първото полувреме. В 35-ата мин. Мишаел Алвес вкара красив гол след подаване на Александър Василев. До края на частта с червен картон за нарушение срещу излизащия сам срещу вратаря Атанс Илиев се размина Пламен Крачунов от домакините. Съдията Станимир Тренчев гледа ситуацията на ВАР и прецени да не гони футболиста.

След почивката Арда успя да обърне резултата за пет минути – 2:1. И двете попадния бяха дело на Ел Мами Тетах в 51-ата и 56-ата мин. Малко след това варненци имаха шанс да изравнят, но стражът на домакините спаси със сетни усилия добър удар с глава на Атанас Илиев. В 81-ата мин. тимът от Кърджали остана с човек по-малко, след като червен картон получи Умар Сако за фаул срещу Едгар Пачеко. В първата минута на даденото от съдията продължение Александър Василев центрира отляво, топката стигна до резервата Матеус Машадо, който успя да изравни след силен удар и не особено добра намеса от страна на вратаря на Арда.

В следващия последен за редовния сезон кръг Черно море приема градския си съперник Спартак в неделя (7 май) от 17,45 ч. на стадион „Тича“.

Коментари

Новини Варна