IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
08:45 | 8 май 2023
Обновен: 15:56 | 2 май 2024

Голово шоу и победа на Черно море в 95-то дерби на Варна

"Моряците" и Спартак завършиха мача при резултат 3:2

По материала работи: Слав Велев
Голово шоу и победа на Черно море в 95-то дерби на Варна

Снимка: ПФК "Спартак" (Вн)

Черно море спечели варненското дерби с 3:2 над Спартак в двубой от 30-ия кръг на Първа лига, игран на стадион “Тича”. Точни за “моряците” бяха Васил Панайотов (38′), Даниел Димов (51′) и Влатко Дробаров (74′), а за “соколите” се разписаха Евандро (58′) и Денис Баланюк (83′).

95-тото варненско дерби предложи много емоции, както на терена, така и по трибуните на стадион „Тича”. Красива хореография и дъжд от голове заляха препълнения стадион във Варна. 

Първата опасност в мача дойде още в първите минути на двубоя. Дробаров бе намерен в наказателното поле на Спартак след центриране от корнер, стреля с глава, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Фигейредо.

В 16-та минута таранът на Черно море Атанас Илиев бе изпуснат от защитата на “соколите” и стреля с глава, но стражът на “соколите” се намеси решаващо и изби в корнер.

Отново Илиев бе в основата на атаката за Черно море в 25-тата минута, когато изтърва да отбележи гол във вратата на Фигейредо. Илиев бе изведен отлично от Алекс Фернандес и излезе сам срещу вратаря на Спартак, но стреля встрани от десния страничен стълб.

Попадението за домакините падна в 38-ата минута чрез Васил Панайотов, който бе точен за 1:0 след асистенция на Мазир Сула.

До края на първата част  отборът на Черно море бе по-активният на терена. 

Преимуществото в игра на домакините се задържа и през второто полувреме. Още в 51-та минута след центриране в наказателното поле на Спартак Даниел Димов отклони топката с глава, удари се в гредата и от втори опит успя да добави за 2:0 в полза на “моряците”.

Грешка в защитата на Черно море позволи на Спартак да организира хубава атака. Иван Йорданов напредна в наказателното поле на “моряците” и да намери оставеният сам пред вратата Евандро. Той не сгреши и върна интригата в двубоя след 2:1 в 59-та минута.

Две минути по-късно Черно море организира нова атака, в основата, на която бе Алекс Фернандес. Опита се да подаде към Атанас Илиев, но Фигейредо се намеси и пресече паса. 

В 63-та минута “соколите” имаха възможност да стигнат до изравяващо попадение. Микелс проби защитата в зелено-бяло по десния фланг и центрира в наказателното поле на Черно море, но нямаше кой да завърши този удар. Топката достигна до Иван Йорданов, който стреля, но ударът му бе блокиран от Виктор Попов.  

В 74-та минута Черно море стигна до третото попадение в дербито на Варна след като Влатко Дробаров бе изпуснат от защитниците в син екип и не пропусна да се разпише за 3:1. 

Влезлият в игра за “соколите” Денис Баланюк върна отново интригата в мача след като успя да намали резултата на 3:2 в 83-та минута.

До края на двубоя и двата отбора търсиха своята възможност пред врататa, но да ново попадение не се стигна.

Тодор Киселичков коментира загубата на Спартак от Черно море във варненското дерби, което бе спечелено от домакините с 3:2.

“Явно такава ни е орисията в такива спектаки, в които участваме. Все нещо се случва и не можем да спечелим. През първото полувреме бяхме неуверени в контрола на топката, не бяхме концентрирани и реагирахме закъсняло. През втората част коригирахме нещата, отбелязахме два гола. Искам да поздравя футболистите, защото всеки се раздаде на максимум. Искам да благодаря на нашите фенове, които отново подкрепяха Спартак. Ще се борим, за да може Спартак да остане в А група. Честитя победата на отбора на Черно море. 

Идват преките сблъсъци със съперниците за оставане. Във всеки един мач ще се борим за трите точки. Изгубихме нелепо точки. Днес не заслужавахме да загубим, но така се случи“, коментира помощник треньора на “соколите”.  

Състави: 

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 6. Виктор Попов, 19. Александър Василев, 27. Даниел Димов (69′ – 77. Стефан Велев), 71. Васил Панайотов, 8. Мазир Сула, 23. Едгар Пашеко (87′ – 2. Цветомир Панов), 11. Алекс Фернандес, 9. Атанас Илиев (79′ – 86. Исмаил Иса)

Резерви: 22. Георги Георгиев, 4. Росен Стефанов, 32. Мартин Дичев, 7. Матеус Машадо, 39. Николай Златев, 35. Арлинд Дакай

Старши треньор: Илиан Илиев

Спартак Варна: 31. Кристиано Фигейредо, 14. Ивей Ромееш, 11. Виктор Митев, 25. Пламен Димов (56′ – 10. Румен Руменов), 6. Луан (90′ – 3. Бен Карамоко), 22. Роберто Хименес, 17. Александър Беолусов, 12. Евандро, 82. Иван Йорданов, 66. Александър Цветков, 7. Лерой Микелс (79′ – 27. Денис Баланюк)

Резерви: 21. Иван Дичевски, 20. Нейтън Олдър, 8. Ивайло Климентов, 45. Даниел Начев

Старши треньор: Тодор Киселичков

Съдия: Никола Попов

Коментари

Новини Варна