IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
08:45 | 16 май 2023
Обновен: 01:17 | 26 април 2024

ЦСКА - София надигра Черно море в Пазарджик

Кошмарната серия на варненци срещу "червените" продължава

По материала работи: Слав Велев
ЦСКА - София надигра Черно море в Пазарджик

Снимка: ПФК "Черно море"

ЦСКА - София надигра с 2:0 Черно море в мач от първия плейофен кръг на efbet Лига, който се проведе в Пазарджик заради наказание на "червените". Маурисио Гарсес откри резултата в 79-ата минута, а в 93-ата Джонатан Линдсет удвои, предаде "Спортал".

Футболистите на Саша Илич бяха по-добри през целия двубой и можеха да спечелят и по-убедително, а веднъж и гредата спаси "моряците" след шут на Марселино през първата част.

От своя страна варненци отправиха само два удара по посока на противниковата врата, които дойдоха през второто полувреме и бяха доста неточни. Така те увеличиха негативната си серия на 7 шампионатни срещи без да са отбелязали гол на ЦСКА - София.

Лошата новина за "червените" са травмите на Иван Турицов, който напусна терена на почивката, и на Брадли де Нойер. Нидерландецът смени Турицов, но напусна заради контузия след само пет минути игра.

Варненци влязоха по-добре в срещата и организираха опасна атака още преди да са изтекли 60 секунди, чрез която Пачеко излезе очи в очи с Бусато, но не успя да преодолее вратаря. Дори да го бе направил, попадението нямаше да бъде зачетено поради засада. 

В 5-ата минута нова атака на варненци отляво завърши с шут на Фернандес, който попадна в тялото на Петров. След това домакините взеха инициативата и не я изпуснаха до края на сблъсъка.

"Червените" отговориха подобаващо в 13-ата минута. Вион центрира великолепно отляво към Гарсес, който обаче не намери добре топката и я изпрати в аут.

Само 120 секунди по-късно Назон изведе Марселино, който шутира от 12-13 метра. Дюлгеров плонжира и изби, топката се отклони в дясната греда и се върна в ръцете на вратаря.

В 32-ата минута Линдсет отправи удар с глава след центриране на Вион от фал, но в аут. Секунди по-късно Турицов проби и центрира отдясно към Линдест, който свали за Назон. Таранът се завъртя и шутира, а Димов изби в корнер.

Четири минути преди края на редовното време за първата част Кох засече с глава центриране от корнер, но Дюлгеров внимаваше и изби насочения в долния ляв ъгъл удар. Малко след това Кареасо отне от Димов и подаде за Гарсес, който шутира от границата на наказателното поле, а Дюлгеров улови.

На полувремето Де Нойер смени контузения Турицов. Пет минути след почивката Дюлгеров направи още едно невероятно спасяване. Назон центрира за Линдест, който шутира от въздуха, а стражът на "моряците" изби. Последва добавка от малък ъгъл на Де Нойер, но Дюлгеров отново спаси, а след това Сула изчисти в корнер.

Малко след това Де Нойер напусна терена заради травма и на негово място се появи Туфегджич.

В 54-ата минута Пачеко стреля от воле високо над гредата, като това беше първия удар за варненци по посока противниковата врата.

Последваха минути, в които двата отбора трудно стигаха до вратите. Нещата се промениха в 79-ата минута, когато Бамба шутира след разбъркване в наказателното поле на гостите. Топката рикошира в тялото на бранител в зелено и отиде в непокрития Гарсес, който я прати във вратата за 1:0.

В 88-ата минута Черно море получи право да изпълни фал пред границата на наказателното поле на домакините. Сула отправи втория удар за своя отбор в мача, но той отново излезе над напречната греда.

Всичко в срещата приключи с груба грешка на Дюлгеров, който в 93-ата минута подцени далечен удар на Линдест и позволи на топката да мине между ръцете му за крайното 2:0.

ЦСКА - СОФИЯ - ЧЕРНО МОРЕ 2:0

1:0 Маурисио Гарсес 79
2:0 Джонатан Линдсет 93

ЦСКА - СОФИЯ: 1. Бусато, 4. Кох, 6. Петров, 22. Махмутович, 19. Турицов, 15. Вион, 7. Линдсет, 26. Марселино, 14. Хайнц, 10. Гарсес, 9. Назон

ЧЕРНО МОРЕ: 25. Дюлгеров, 2. Панов, 4. Стефанов, 8. Сула, 9. Илиев, 11. Фернандес, 19. Василев, 23. Пачеко, 27. Димов, 28. Дробаров, 71. Панайотов

Коментари

Новини Варна