IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
09:40 | 26 май 2023
Обновен: 19:01 | 18 април 2024

"Спартак" Вн изпусна победата в Стара Загора

Соколите остават на дъното в класирането

По материала работи: Ставри Таргов
"Спартак" Вн изпусна победата в Стара Загора

Берое и Спартак Варна извъртяха 1:1 в среща от 33-ия кръг на Първа лига в групата за разпределението на местата 11-16. "Варненските соколи", които са последни в класирането, имаха нужда от победа, за да съживят шансовете си, но прибавиха само точка и имат вече 22.

Пред тях е Хебър с 23, докато Берое е на 12-о място с 31 пункта и гледа последните две срещи с повече оптимизъм.

Мачът беше изпъстрен с много нерви, накъсвания и жълти картони, а попаденията паднаха преди почивката чрез Евандро за гостите и Серкан Юсеин за Берое.

 Още в 6-та минута домакините от Стара Загора можеха да излязат напред в резултата, но гредата спаси вратаря Фигейредо. Всичко стана след изпълнение на свободен удар от Симеон Мечев, топката попадна у младия Васил Василев. Той я продължи към Макс Челич, но ударът му беше докоснат от вратаря и се удари в горната греда, пише БТА.

В 19-ата минута гостите от Варна откриха резултата чрез Евандро Фелипе, който получи дълго подаване от Лерой Микелс. Евандро надбяга защитник и преследващия го Симеон Мечев и пусна топката под плонжа на вратаря Караджов.

Само след една минута Спартак можеше да удвои преднината си, но излезлия на 9-10 метра от вратата Баланюк стреля в тялото на противник, а не намери път към мрежата.

Гостите от Варна продължиха да контролират събитията на терена и вместо да се оттеглят на полувремето с преднина, бяха наказани от далечен и коварен удар на Серкан Юсеин, който изненада вратаря Фигейредо.

В 56-ата минута Спартак можеше да поведе в резултата, но ударът от далече на Лерой Микелс се плъзна по горната греда и излезе в аут. Германецът продължи да бъде опасност за Берое и в 65-ата минута след комбинация с Евандро излезе на добра позиция по диагонал и стреля, но ъгълът беше малък и топката излезе високо в аут.

Гостите продължиха да бъдат по-активния отбор, владееха повече топката, а преди 75-ата минута имаха претенции за фаул срещу Даниел Начев на границата на наказателното поле. Малко след това Ромееш Ивей с доза шанс докосна топката и я прати към вратата, но много слабо и Караджов улови.

Беройци също имаха някои добри ситуации, като в 81-та минута Уерди Мара стреля от десетина метра, но неточно по диагонала. 10 минути по-рано двама футболисти - Челич и Калоян Кръстев се разминаха с топката след изпълнение на ъглов удар. До края на мача Лерой Микелс пропусна още една изгодна възможност за Спартак, което беше и последното футболно действие в срещата.

Gol.bg

Коментари

Новини Варна