IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
14:40 | 3 юни 2023
Обновен: 19:22 | 18 април 2024

Наградиха победителите в Държавното първенство по спортна гимнастика във Варна

В състезанията участваха 400 деца на възраст между 8 и 14 г.

По материала работи: Ставри Таргов
Наградиха победителите в Държавното първенство по спортна гимнастика във Варна

Победителите в Държавното лично-отборно първенство по спортна гимнастика бяха наградени в Двореца на културата и спорта от председателя на федерацията Йордан Йовчев и от кмета на Варна Иван Портних.

В състезанията участваха 400 деца между 8 и 14 г. Данчо Йовчев, който е и председател на Организационния комитет на Световната купа, връчи специален плакет на кмета - за отличното сътрудничество с Община Варна и подкрепата към българския спорт. Наградата ще допълни колекцията от спортни трофеи в Юнашкия салон.

"Благодаря за перфектната организация и на Световната купа, и на Държавното първенство, които привлякоха стотици състезатели и публика във Варна. Но най-вече - за неуморен ентусиазъм, с който възпитавате младите хора в любов към спорта. Продължавайте все така, имате нашата подкрепа", обърна се кметът Иван Портних към организаторите.
 
На събитието присъстваха Минко Христов, директор на ДКС - Варна, Тодор Тодоров - треньор на ГСК "Интерком груп Черноморски юнак" и други. Световната купа по спортна гимнастика се проведе във Варна от 25-ти до 28-ми май. По думите на Йовчев морската столица отново ще бъде домакин на турнира през юни следващата година.

Коментари

Новини Варна